Андрій Перевозник розповів про підготовку кропивницької «Зірки», кадрові зміни та плани

Січень 20, 2019 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

Команда Зірка сьогодні взялася за роботу й розпланувала досить насичену програму зборів.

Для кропивничан це особливо важливо – вони зимують на останньому місці з відставанням у 6 очок від найближчих конкурентів, тому взимку повинні будуть дуже добре попрацювати, щоб навесні відстояти першолігову прописку. Про підготовку Зірки, кадрові зміни та плани на вирішальний відрізок чемпіонату сайту Sport Arena розповів виконавчий директор клубу Андрій Перевозник.

 

– Сьогодні команда вийшла з відпустки, завтра вже починаються тренування, – повідомив нам Андрій Анатолійович.

 

– Збираєтеся заявлятися на якісь зимові турніри?
– Ні, не плануємо. У нас буде три збори. Перший, втягувальний, пройде в Кропивницькому. За цей час плануємо провести чотири контрольні матчі: 26-го в Кременчуку з друголіговим Кременем, 2-го лютого в Кропивницькому, знову ж таки, з цим суперником. 7-го в Олександрії проти команди U-21 місцевого клубу УПЛ, а 10-го в Петровому проти першолігового Інгульця. Перший збір орієнтовно триватимуть до 10-го лютого, а після невеликих вихідних у Кропивницькому проведемо двотижневий збір. Щодо третього циклу, то з місцем його проведення ще не визначилися – це буде залежати, в тому числі, й від погоди. Заключний збір запланували з 4 по 15 березня. А вже з 18 березня виходимо на тижневий графік підготовки до першої гри весняної частини сезону проти ФК Оболонь-Бровар.

 

– По ходу зимової частини сезону було повідомлено, що клуб припиняє співпрацю з Фатєєвим та Білоногом, а також завершується термін оренди з двома гравцями СК Дніпро-1. Це єдині втрати на сьогодні?
– Так, дійсно, Сафронов та Бєляєв повернулися у СК Дніпро-1. З Фатєєвим у нас була домовленість, що він буде шукати собі команду УПЛ. Білоног був у оренді в Олімпіку, потім він звернувся до нас з проханням розірвати контракт і ми пішли назустріч цьому футболісту. Щодо інших кадрових змін – будемо визначатися впродовж підготовчого періоду.

 

– Скільки футболістів Зірки лишаються в оренді? Адже були такі, хто не грав за вас восени, але все ще належав кропивницькому клубу…
– Наразі такий гравець лише один, але оренда Рассадкіна в ФК Неман (Гродно) закінчилася, тож найближчим часом будемо визначатися по співпраці з цим білоруським футболістом.

 

– Загалом, комплектація Зірки під Першу лігу базувалася на пошуку молодих футболістів, які б набували досвід та допомагали команді у вирішенні турнірних завдань. На другу частину сезону така кадрова філософія залишиться чи будете орієнтуватися вже на інших футболістів?
– Ми справді сподівалися, що восени скористаємося талантом найбільш перспективних футболістів наших команд U-21 та U-19, але, на жаль, вони все-таки не настільки готові до змагань серед дорослих професійних гравців Першої ліги, як нам би це хотілося. Різниця між молодіжними футболістами та Першою лігою, де зараз така потужна конкуренція та стільки футболістів з великою школою, дуже велика. Це наглядно продемонстрували й наші результати. Можливо, ми трохи переоцінили можливості наших молодих вихованців.

Тож, можливо, ми дещо змінимо наш пошук. Не скажу, що підхід буде відрізняється кардинально, але шукатимемо гравців, які зможуть ефективніше заграти на такому рівні. Хоча все одно в своїх вихованців віримо – можливо, Перша ліга дасть їм поштовх у розвитку, тож наші перспективні таланти залишаються у складі на весняну частину сезону.

 

– Турнірне положення Зірки не залишає особливого вибору – доведеться боротися за збереження першолігової прописки. Чи реальне таке завдання, зважаючи на те, що бачимо у таблиці?
– Будемо намагатися. Команда сама перед собою поставила таке завдання на весняну частину сезону. Будемо сподіватися, що підтягнемо трошки результати. Але це буде залежати від комплектації команди та відповідальності гравців перед собою й клубом за результат. Тому що неможливо досягти результату, якщо футболісти не повністю викладаються на полі.

 

– Багато чуток навколо імені Максима Березкіна. Коли востаннє власник та президент клубу спілкувався з колективом і чи продовжує опікуватися ФК Зірка?
– Звичайно, він опікується командою. На жаль, у нас у країні подібні чутки виникають дуже часто. Ми стикаємося з ними кожне міжсезоння. ЗМІ пишуть, то що нашу команду розформовують, то що ми не їдемо на виїзд, то що стадіон забирають, то ще щось. За останні три роки було шість таких провокативних чуток.

Тим не менш, зараз Зірка виступає, клуб існує. Приємно, що наші команди академії (дві з чотирьох) ведуть боротьбу за вихід до фінальної частини УПЛ, можливо, позмагаємося й за вихід в Екстра-лігу. Особливих проблем із фінансуванням команди наразі немає. Зустріч президента клубу з гравцями відбулася наприкінці осінньої частини сезону. Він, звичайно, постійно в курсі подій та потреб команди.

 

– Горбань продовжуватиме працювати з командою?
– Так, Андрій Павлович виконує обов’язки головного тренера. Команда розпочинає планомірну підготовку до весняної частини сезону під його керівництвом.

 

Встановіть наш оновлений додаток Андроид на Айфон і айпад Або читайте наш Telegram прямо на своєму мобільному або планшеті

 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool