Андрій Ніколаєнко: Відродження садівництва є однією із складових ефективного розвитку аграрного сектору

Травень 15, 2013 | Новини | Переглядів: 918 | Коментарі: 0

Такий висновок зробив голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко, який під час робочої поїздки до Кіровоградського району ознайомився з технологією вирощування ягід та фруктів в агропідприємстві "Евіта".

Як пояснив директор "Евіти" Сергій Супрун, підприємство спеціалізується на вирощуванні полуниці, черешні, яблук та груш. Загальний обсяг виробництва фруктів та ягід складає близько 60 тонн на рік. Велику увагу тут приділяють впровадженню передових інтенсивних технологій, зокрема, на всій площі запроваджено крапельне зрошення.
Господарство також займається вирощуванням саджанців, за рахунок яких щороку проходить оновлення дерев, що плодоносять. У нинішньому році планується розширити вирощування полуниці – на площі 1 га, яблук – 2 га, смородини та малини – 4 га, з тим, щоб збільшити асортимент вітамінної продукції на столах кіровоградців. Адже "Евіта" постійно бере участь у виставкових та ярмаркових заходах, що проходять в обласному центрі, і її продукція користується неабияким попитом у жителів Кіровограда.
Андрій Ніколаєнко відзначив, що у нашій області, яка свого часу займала провідні позиції у державі з вирощування овочів та фруктів, є усе необхідне для розвитку овочівництва, садівництва та ягідництва – родючі ґрунти, сприятливі кліматичні умови та працелюбні люди.
– Не можна зосереджуватися виключно на вирощуванні зернових культур, адже на сьогодні у світі величезний попит на якісну, екологічно чисту овочеву продукцію, фрукти та ягоди. Зрозуміло, що багатьом сільгоспвиробникам простіше та вигідніше займатися вирощуванням зернових культур, але, змінивши таким чином структуру економіки на селі, ми ніколи не зможемо подолати ні проблему низької зайнятості, не зможемо надалі конкурувати з іншими регіонами та країнами, які також виробляють аграрну продукцію. Тому саме відродження таких галузей як садівництво та ягідництво є стратегічним завданням, яке поставив перед владою та аграріями Президент України. А позитивний приклад таких підприємств як "Евіта", свідчить, що ми рухаємося у правильному напрямку. Обласна влада й надалі надаватиме всебічну підтримку таким підприємствам, які забезпечуватимуть населення якісною, екологічно чистою овочевою продукцією та фруктами, – наголосив Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool