Андрій Ніколаєнко про Голованівський район: територія активно впроваджує енергоощадні технології та розвиває інфраструктуру аграрного ринку

Липень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 852 | Коментарі: 0

Введення таких невеличких пелетних цехів демонструє Андрій Ніколаєнко: Розвиток і підтримка таких підприємств як ТОВ "КЛК" та ТОВ "Відродження", що на Голованівщині, - гарантія власної продовольчої безпеки регіону і стабільного розвитку малого та середнього бізнесу

Під час робочої поїздки до Голованівського району голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко ознайомився з виробничими потужностями та додатковою лінією по виробництву пеллетів ТОВ "КЛК" та ТОВ "Відродження".

Як повідомив засновник підприємств Олег Коваленко, потужність виробництва при введенні в дію нового гранулятора по брикетуванню і гранулюванню відходів із лушпиння соняшника становитиме 30 тисяч тонн паливних гранул на рік.
Керівник підприємств проінформував голову ОДА, що основними споживачами пеллетів на території району, а їх налічується вже 7, є, насамперед, соціальні заклади, в більшості з яких системи опалення замінено також за кошти ТОВ "КЛК" та ТОВ "Відродження". Це дає суттєву економію, – зазначив голова Голованівської РДА Олександр Яровий. – Але така потужність виробництва пеллетів вимагає розширення ринків збуту, і ми над цим працюємо, адже за минулий рік на опалення усіх зазначених закладів було використано лише 1 тис.тонн пеллетів.
Андрій Ніколаєнко відзначив, що європейський досвід свідчить, що саме впровадження таких невеличких пелетних цехів демонструє найбільший економічний ефект, адже саме економіка рухає соціальну сферу. І те, як районна влада працює з ТОВ "КЛК" та ТОВ "Відродження", є яскравим прикладом реалізації доручення Президента України про підтримку малого та середнього бізнесу владою на місцях, оскільки тільки в такому тісному партнерстві можливий розвиток та процвітання територій.
- Такі лінії з виробництва пеллетів можна встановлювати у кожному населеному пункті - це дасть можливість забезпечувати об’єкти значно дешевшими, ніж імпортний газ або вугілля, альтернативними видами палива - пеллетами та паливними брикетами. Тим більше, що сировина, образно кажучи, знаходиться у нас під ногами, – відзначив Андрій Ніколаєнко.
За словами голови ОДА, досвід впровадження в області альтернативної енергетики, налагодження масового виробництва альтернативних видів палива вже продемонстрували свої переваги та відчутну економічну вигоду, тому обласна влада й надалі працюватиме у цьому напрямку.
На території ТОВ "КЛК" високопосадовці заклали символічну капсулу з листом-зверненням до нащадків під будівництво нового елеваторного комплексу силосного типу потужністю 50 тис. тонн.
- Закладання символічної капсули з листом-зверненням до нащадків за українською традицією означає початок будівництва, але насправді підприємства, які тут працюють, вже зробили дуже багато, щоб будівництво почалося. І завдання обласної влади - підтримувати такі підприємства – тільки тоді ми гарантуватимемо власну продовольчу безпеку, - зазначив голова облдержадміністрації.
Будівництво елеватора у Голованівську планується завершити вже у жовтні нинішнього року. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool