Андрій Ніколаєнко: Президент вимагає від кожного чиновника щоденної високої відповідальності в реалізації соціальних ініціатив

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1306 | Коментарі: 0

Відкриваючи апаратну нараду, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко акцентував увагу присутніх на ключових моментах засідання Керуючої ради Комітету економічних реформ, що відбулося минулого тижня.

- Домінуючий рефрен засідання – попередня оцінка Президента стану реалізації соціальних ініціатив, - наголосив посадовець.

Андрій Ніколаєнко зауважив, що прийняті зміни до Державного бюджету дають можливість задіяти солідний фінансовий ресурс для реалізації нових розмірів допомоги інвалідам війни, збільшення гарантованого прожиткового мінімуму при нарахуванні соціальних допомог людям, які втратили працездатність.
- Прошу іще раз звернути увагу, що передбачені кошти для медичного обслуговування громадян, інвалідність яких пов’язана із аварією на ЧАЕС. Зазначене питання надзвичайно актуально саме сьогодні, тому про це слід активно інформувати чорнобильців, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.
- Передбачено ресурс і на виплату знецінених заощаджень – на цьому також наголошував Президент, - зауважив перший заступник голови облдержадміністрації.
Андрій Ніколаєнко наголосив, що працівники відділень Ощадбанку зобов’язані уважно, ввічливо поставитися до кожного клієнта, особливо людей похилого віку.
– Слід толерантно пояснити усі механізми, умови виплати і здійснювати усі ці кроки у комфортних умовах, щоб люди не скаржилися, - додав посадовець.
Перший заступник голови облдержадміністрації також акцентував на тому, що Президент не задоволений якістю впровадження соціальної політики в державі.
– Главу держави не влаштовують темпи реалізації нових соціальних стандартів, тому він вимагає від кожного чиновника щоденної високої відповідальності у вирішенні цих питань, - підкреслив Андрій Ніколаєнко. – Соціальна служба ходитиме за людиною, а не навпаки.
- Президент вимагає, щоб не було жодних затримок з практичним втіленням кожного соціального проекту: і доступне житло, і підвищення пенсій, і розумні ціни на ліки. Голова облдержадміністрації також ставить цю вимогу за пріоритетну для кожного із вас, - наголосив Андрій Ніколаєнко.
Посадовець звернувся до галузевих управлінь облдержадміністрації та контролюючих органів системно відслідковувати цінову ситуацію в аптечній мережі.
Окрему увагу зосереджено на розробці профільним міністерством механізму відшкодування державою відсотків по кредитуванню житлового будівництва.
- Тема будівництва доступного житла для Кіровоградщини є дуже болючою, тому кредитування під 3% - це гарний стимул для покращення ситуації з будівництвом.
- Нова соціальна політика держави – це не лише кроки допомоги нужденним, це – продуманий механізм оздоровлення економіки, створення робочих місць, підтримки і захисту прав власності, стимулювання інвесторів.
Як зазначив Андрій Ніколаєнко, Президент під час засідання Керуючої ради Комітету економічних реформ наголосив, що реальний сектор економіки, виробництво, прозорий і системний соціально-відповідальний бізнес – це фундамент для бюджетної сфери. Тому завдання держави – створити сприятливі, комфортні умови для інвестування, для розвитку реального сектора.
- Саме така політика є домінуючою і в нашій регіональній програмі "Центральний регіон-2015". Це – вимога голови облдержадміністрації до кожного керівника території.
Перший заступник голови облдержадміністрації нагадав, що 24 квітня планується засідання Комітету з економічних реформ, на якому розглядатиметься увесь спектр цих питань по державі, зокрема, і по дерегуляції.
- Просив би не знімати з порядку денного жодне із завдань, які нам необхідно реалізувати по кожному напрямку економічного і соціального розвитку, - закликав учасників наради Андрій Ніколаєнко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool