Андрій Ніколаєнко: Ніхто не ставить під сумнів європейський вибір України, але процес євроінтеграції не має відбуватися за будь-яку ціну

Листопад 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1122 | Коментарі: 0

На цьому під час сьогоднішнього засідання обласного комітету з економічних реформ наголосив голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко

– Глава держави і у зверненні до народу, і під час вчорашньої зустрічі із журналістами чітко дав зрозуміти: Україна не змінює європейського курсу, але на цьому шляху пріоритет – наші національні інтереси. Нас поважатимуть, коли ми будемо сильними, – іще раз нагадав позицію Глави держави Андрій Ніколаєнко.
Очільник області відзначив, що саме нинішнє керівництво держави першим ініціювало цей процес та розпочало практичні кроки у напрямку зближення України з європейським співтовариством. Проте економічні умови, що запропонували Україні європейські партнери, на сьогодні в цілому не можуть задовольнити Україну, враховуючи ті складнощі, що виникли внаслідок погіршення економічних відносин з Росією.
– Наша держава не відмовляється від євроінтеграційних прагнень. Керівництво держави й надалі налаштоване на поглиблення взаємовідносин з Європою, про це також Президент вчора наголосив, – але підписання Угоди про Асоціацію з ЄС не має відбуватися за будь-яку ціну. Адже Асоціація – це, насамперед, угода про економічну співпрацю, і має враховувати економічні інтереси усіх сторін, а поспішні кроки у цьому напрямку можуть призвести до розриву тісних економічних взаємовідносин з Росією, що, без серйозної підтримки України з боку Євросоюзу, призведе до значних економічних втрат для вітчизняної економіки. Україна таких гарантій від Європи досі не отримала, – відзначив Андрій Ніколаєнко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool