Андрій Ніколаєнко: Музеї повинні бути музеями а магазини будуватись там де й інші магазини

Червень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1537 | Коментарі: 0

Нещодавно під час щотижневої апаратної наради, на якій розглядалося питання створення належних умов функціонування обласного художнього музею, голова облдержадміністрації Сергій Ларін доручив провести окрему нараду стосовно цього питання. Відповідну нараду провів перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Стосовно першої проблеми, яку озвучила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Агапєєва, пов’язаної із поверненням у власність музею незаконно приватизованих приміщень, Андрій Ніколаєнко доручив управлінню МНС в області перевірити рівень дотримання пожежної безпеки у численних крамницях, що успішно функціонують у будівлі, а першому заступнику міського голови Василю Дзядуху спільно із міським БТІ взяти під контроль нинішній хід приватизації приміщень цієї будівлі і переглянути законність попередніх процедур. Стосовно цієї проблеми у першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка чітка і однозначна позиція – незаконно приватизовані об’єкти мають бути повернені у комунальну власність, як приклад він навів досвід роботи у цій сфері Київської міської державної адміністрації.
Обговорили учасники наради пошук додаткових виставкових площ, аби більш повно представити увазі усіх бажаючих фонди художнього музею, що налічують 7 тисяч одиниць.
Ще під час апаратної наради під головуванням Сергія Ларіна озвучувалась пропозиція створення в обласному центрі власного Мистецького арсеналу на кшталт столичному. Сьогодні ж цю можливість обговорили вже у більш предметній площині. Так, радник голови облдержадміністрації Микола Сухомлин повідомив, що керівництво військової частини міста підтримало ідею створення такого виставкового центру на базі військового манежу цієї частини, що знаходиться навпроти обласної філармонії. За попередніми оцінками реконструкція будівлі коштуватиме більше 8 мільйонів гривень, оскільки під впливом природних умов повністю знищений дах приміщення, суттєвого ремонту потребують стіни. Микола Сухомлин також запропонував можливості здешевлення робіт, що плануються. Так, на думку радника голови облдержадміністрації можна залучити управління МНС області, з тим аби у формі проведення тактичних занять рятувальники області допомогли розібрати завали в будівлі, а відновлення покрівлі можна здійснити з використанням сучасних і відносно дешевих залізобетонних конструкцій. Андрій Ніколаєнко зауважив, що перед тим, як буде прийматись рішення він сам огляне запропонований майданчик під виставковий центр.
Ще однією досить нагальною потребою обласного художнього музею є гідроізоляція підвалів будівлі. Досить довгий час одна з найвідоміших архітектурних пам'яток обласного центру зазнає руйнівного впливу підземних вод. У процесі обговорення вирішення цього питання з'ясувалася важлива деталь. До цього всі виходи із порушеної проблемної ситуації, а саме - будівництво колектора поблизу театру ім. М.Л. Кропивницького і реконструкція колектора, що по вулиці Леніна пропонувались виходячи з того, що вода, яка руйнує музей належить до технічної, а тому вирішивши питання з водовідведення – вирішиться і проблема підтоплення музею. Але в процесі обговорення з'ясувалась важлива деталь. Так, була озвучена думка, що підземні води, які руйнують будівлю музею можуть належати і до водопровідних, а відтак водовідведення ситуацію не врятує. Андрій Ніколаєнко дав доручення у десятиденний термін з'ясувати усі деталі і представити йому конкретний план дій стосовно цієї проблеми.
Окремо Андрій Ніколаєнко звернув увагу на проведення ремонтних робіт в обласному краєзнавчому музеї. Першого заступника голови облдержадміністрації цікавила конкретна дата, коли музей нарешті буде відкритий для відвідувачів. Наразі, в музеї не завершено роботи, пов’язані з підключенням будівлі до електропостачання. Затримка, за словами першого заступника начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Едуарда Іванова за Кіровоградобленерго, саме ця сторона "пробуксовує" роботу. За дорученням Андрія Ніколаєнка всі роботи з електропостачання мають бути завершені до 10 червня.
А далі, на музей чекатиме ще довге очікування проведення тендерів, згідно з якими розпочнеться освоєння коштів для оформлення виставкових залів. Андрій Ніколаєнко заявив, що всі кошти по музею мають бути освоєні вже в цьому році, і не в грудні місяці, як це зазвичай виходить. Вже в серпні, до Дня Незалежності, в музеї має бути встановлена система клімат-контролю та сигналізація, а до першого листопада завершитись робота, пов’язана з експозиціями.

джерело сайт ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool