Андрій Ніколаєнко: Ми не боїмося ставити перед собою амбітні цілі і прагнемо їх реалізувати

Грудень 27, 2013 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

Сьогодні депутати Кіровоградської обласної ради підтримали програму економічного і соціального розвитку області на 2014-й рік.

Прийняття відповідного рішення обумовлене необхідністю деталізації завдань і заходів на 2014-й рік, визначених в Стратегії економічного і соціального розвитку області на 2013-2020-й роки та в обласній програмі "Центральний регіон – 2015".
Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що Президент вимагає від місцевої влади системно впроваджувати стратегічні регіональні програми та проекти. На Кіровоградщині такою є обласна програма "Центральний регіон - 2015". І курс на економічну, соціальну, інвестиційну модернізацію територій, який є ключовим у Президентській програмі "Україна для людей" – є пріоритетними в обласній програмі "Центральний регіон - 2015".
Проте й цього разу не обійшлося без критичних зауважень на адресу обласної влади з боку опозиційних депутатів. Зокрема, депутат обласної ради Олександр Чорноіваненко піддав критиці кроки влади, що здійснюються у рамках програми "Центральний регіон – 2015" щодо покращення економічної та соціальної ситуації в області, програми, яку, на думку депутата, не вдається реалізувати на 100 відсотків.
Очільник області відзначив, що ніхто не заперечує, що, головну програму області виконано не у повному обсязі, проте на сьогодні це єдина реальна програма, практичні результати від реалізації якої жителі області мають можливість бачити в конкретних справах – це новозбудовані дитячі садочки та школи, відремонтовані ФАПи та сільські клуби, реальні інвестиції в економіку області та працюючі підприємства, це нові робочі місця, які було створено в області за останні роки. І саме жителі області оцінюватимуть нашу з вами роботу – за реальними справами, – відповів очільник області.
– Якщо б не була заблокована Верховна Рада, на сьогодні був би прийнятий державний бюджет, ми вже мали б можливість закласти відповідні кошти в обласний бюджет та спрямувати їх на розвиток нашого регіону, на вирішення низки соціальних питань. Проте, якщо б ми керувалися логікою наших опонентів, ми б й досі не відремонтували Театр Корифеїв, не розпочали б процес будівництва заводу з виробництва ядерного палива, не розпочали процес відродження буровугільного комплексу області, адже саме цими днями вперше за багато років розпочато відкачування води з Костянтинівського буровугільного розрізу, що вселяє надію на відновлення його роботи. Ми керуємося принципом – ставити перед собою амбітні цілі та їх досягати. І за останні три роки ми довели, що можемо це робити, – відзначив Андрій Ніколаєнко.
– Зрозуміло, що нам не вдалося реалізувати всі інвестиційні проекти, але, враховуючи скільки їх було реалізовано, більше ніж за усі попередні роки, можна стверджувати, що ми зробили потужний прорив у цьому напрямку. І за показниками, на які ми маємо безпосередній вплив, а це економічний розвиток, бюджетне фінансування, виконання обласного та місцевих бюджетів, соціальний захист населення – ми маємо справді гарні показники, – відзначив Андрій Ніколаєнко.
На підтвердження сказаного керівником області, перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов відзначив, що порівняно з 2010-м роком, обсяг інвестицій в області вдалося збільшити у 1,5 раза. – Такий приріст інвестицій дозволяє нам говорити про кардинальні зрушення. І за показниками економічного розвитку, завдяки реалізації програми "Центральний регіон - 2015", наша область стабільно займає 1-2 місця у державі. У нас спостерігається позитивна динаміка – до 6% приросту промислового виробництва, більше 20% приросту валової продукції сільського господарства, приріст доходів до обласного та місцевих бюджетів. Це результат реалізації тих завдань, які ми визначили у 2010-му році, коли приймали програму "Центральний регіон – 2015", – підкреслив посадовець.
– У актуалізованій Програмі акценти не змінюються, проте вона адаптована до нових вимог бізнесу і реалій бюджету. Ми зважили на нові завдання і вклали їх в оновлену програму "Центральний регіон – 2015", – зазначив Віктор Серпокрилов.
Враховуючи вищезазначене, депутати обласної ради підтримали головну програму соціально-економічного розвитку області на 2014-й рік


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool