Андрій Ніколаєнко: Ми із корейськими партнерами впритул підійшли до реалізації масштабних проектів у овочівництві

Травень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 783 | Коментарі: 0

Про це сказав голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко під час зустрічі із представниками корейських компаній "Чонгсан Фуд Дистрибюшен" та "Чойс Фам".

Голова обласної державної адміністрації сказав, що сьогодні Україна далеко просунулася вперед у вирощуванні традиційних сільськогосподарських культур, таких, як пшениця, соняшник, кукурудза тощо. Перспективним для України є розвиток овочівництва. Перші кроки вже принесли позитивні результати. Україна експортувала до Кореї овочі власного виробництва, серед яких були і кіровоградські. Тому сьогодні україно-корейську співпрацю потрібно виводити на якісно новий рівень. "Найближчим часом українська делегація, в тому числі і від нашої області, на чолі із міністром аграрної політики і продовольства Миколою Присяжнюком та заступником Глави Адміністрації Президента України Сергієм Ларіним готуються відвідати Корею для зустрічі з бізнесовими колами щоб встановити безпосередні торговельні і економічні відносини. Україну цікавитиме інтенсивний розвиток овочівництва, відновлення зрошувальних систем. Корейський бізнес, у свою чергу, готовий інвестувати у наш аграрний сектор для насичення українськими овочами внутрішнього ринку Кореї", - зазначив Андрій Ніколаєнко.
Кіровоградщина готова створити такі умови, щоб солідні корейські компанії інвестували значні капіталовкладення у аграрний сектор регіону. Обласну державну адміністрацію також цікавить будівництво на території області потужностей, де б вироблялася, а не експортувалася із Кореї суміжня продукція, а це зрошувальні системи, тепличні конструкції, пакувальні матеріали, - відзначив голова облдержадміністрації.
Представники корейських компаній також наголосили, що настав час перевести переговорний процес у реалізацію реальних інвестиційних проектів. Перебуваючи на Кіровоградщині вони в котрий раз оглянули землі для овочевих господарств у Бобринецьому районі. Планують оглянути і ділянку для будівництва заводу. Наостанок корейські партнери побажали, щоб найближчим часом асортимент та об’єм кіровоградських овочів, що постачатиметься до їхньої країни, лише зростав.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool