Андрій Ніколаєнко: Ми готові рухатися в Європу, але не за будь-яку ціну.

Листопад 29, 2013 | Новини | Переглядів: 912 | Коментарі: 0

Учасники Вільнюського саміту погоджуються, що складність економічної ситуації в Україні була недооцінена

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко взяв участь у зустрічі Міністра промислової політики України Михайла Короленка з керівниками провідних підприємств, представниками бізнесових кіл та професійних спілок області

Коментуючи призупинення підготовки до підписання Угоди про Асоціацію із ЄС, свою позицію керівник області аргументував, керуючись досвідом дипломатичної служби.
- Різка зупинка підготовки до підписання Угоди про Асоціацію – це вимушений захід. І те, що ми так активно рухалися в переговорному процесі з Європою до цього – це дипломатичний хід. Нам треба було показати східним партнерам реальність наших намірів, - зазначив Андрій Ніколаєнко.
- Іще влітку ми озвучували європейській стороні свої економічні потреби. На жаль, до певного часу, європейські партнери обмежувалися лише політичною стороною Угоди про Асоціацію. Місія Кокса-Квасневського не донесла усю ту складну економічну ситуацію в Україні. І лише зараз після такого кардинального кроку від України, європейська сторона подивилася на стан справ з іншого боку, - продовжив далі Андрій Ніколаєнко.
- Вже зараз експерти говорять, що під час саміту у Вільнюсі Україну почули. І європейські політики погоджуються, що складність економічної ситуації в Україні була недооцінена, а тому потребує подальшого ретельного аналізу. Що дає підстави говорити про врахування економічної складової в Асоціації, яка готуватиметься до підпису навесні, - наголошує Андрій Ніколаєнко.


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool