Андрій Ніколаєнко: Кіровоградщина активно шукає партнерів для створення індустріального парку в Канатовому

Травень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1093 | Коментарі: 0

Про це сказав голова обласної державної адміністрації під час зустрічі із представниками компанії Jiangsu Jintan Construction Engineering Group Co., LTD (Китайська народна республіка) з питання будівництва індустріального парку в Канатовому.

Спілкуючись із представниками китайської будівельної компанії голова обласної державної адміністрації наголосив, що створення індустріальних парків конче необхідне Україні. Уже зараз ми не можемо використовувати ті, що створені ще при колишньому Радянському Союзі, будівельні майданчики, більшість із яких, по суті, знаходяться у межах міст і не відповідають сучасним інфраструктурним запитам. На порядку денному постає необхідність створення сучасних індустріальних парків, які, у свій час, дали змогу низці країн, в тому числі і Китаю і Бразилії, зробити потужний ривок у економічному розвитку, зазначив голова облдержадміністрації. Вітчизняним законодавством передбачено значні пільги інвесторам, що згодяться реалізовувати проекти індустріальних парків. Спільна участь вітчизняних та іноземних інвесторів у створенні індустріальних парків безперечно матиме зиск для вкладників, переконаний Андрій Ніколаєнко. Україна стоїть на порозі підписання Угоди про Асоційоване членство з Європейським Союзом, а також підписання Угоди про зону вільної торгівлі. Тож нові сучасні спільні потужності дадуть змогу виробникам уникнути зайвих митних витрат і отримати вихід на ринки країн СНД та Європейського Союзу. Сьогодні обласна державна адміністрація веде активний пошук партнерів, зокрема потужної будівельної компанії, яка б взялася інвестувати кошти у створення інфраструктури індустріального парку в Канатовому, а це – будівництво доріг, газопровідної мережі, водозабезпечення та енергопостачання.
- Взагалі майданчик у Канатовому має ряд переваг. Відстань до обласного центру складає всього 10 км, а це - наявність кваліфікованої робочої сили. Є залізничне сполучення зі станцією у Знам’янці. Також поблизу проходить автомобільна дорога міжнародного значення, інформував китайську сторону голова облдержадміністрації.
На сьогодні для регіону головним питанням порядку денного є пошук партнера, що виступить генеральним підрядником будівництва інфраструктури об’єкту. Є кілька пропозицій із країн Європейського співтовариства. Обласна державна адміністрація схильна розглядати пропозиції країн Південно-східної Азії, зокрема Китаю, Японії, Кореї, Сінгапуру, що мають значний досвід у реалізації подібних індустріальних парків. Натомість партнер-інвестор матиме право увійти до складу управляючої компанії майбутнього технопарку. Як підсумок, голова обласної державної адміністрації наголосив, що той, хто перший в Україні створить індустріальний парк, перший отримає найбільш агресивних, але в той же час перспективних інвесторів.
Нагадуємо, що глава держави підтримав ідею Кіровоградської облдержадміністрації про створення потужного технопарку саме у Канатовому.

Андрій Ніколаєнко: Кіровоградщина активно шукає партнерів для створення індустріального парку в Канатовому
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool