Андрій Ніколаєнко: Глава держави вимагає удосконалення існуючих форм підтримки бізнесу.

Липень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 975 | Коментарі: 0

Питання підтримки малого та середнього бізнесу стало основним під час апаратної наради в облдержадміністрації.

Очільник області повідомив, що сьогодні у Кіровоградському районі відкрили районний центр надання адміністративних послуг. - Такі центри мають запрацювати в усіх районах області, - наголосив він.

- Економіка України потребує серйозної допомоги, надати яку може бізнес, - відзначив голова облдержадміністрації. Саме тому влада і повинна допомагати та сприяти розвитку підприємництва – такою є вимога часу, такими є завдання Президента України.
Як повідомила на апаратній нараді директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба, за останні пару років на Кіровоградщині спростилася процедура започаткування і ведення підприємницької діяльності, скоротився перелік дозвільних документів, що дають змогу розпочати бізнес, зменшився розмір податків, тиск контролюючих та правоохоронних органів на підприємців, налагоджується співпраця бізнесу та влади. Та охочих вести власний бізнес з’являється не так багато. Згідно зі статистикою, що ведеться департаментом, за останні три роки скоротилася кількість фізичних осіб, що стали підприємцями – з 44,9 тисяч до 44, 1 тисячі, а кількість юридичних осіб та фермерів збільшилася лише на декілька сотень. Андрій Ніколаєнко зауважив, що насамперед така статистика пов’язана із небажанням «проходити десять кіл пекла», оббігаючи усі кабінети і витрачаючи час на створення десятків папірців. Процедуру оформлення власної підприємницької діяльності і мають спростити Центри надання адміністративних послуг, яких на Кіровоградщині поки лише три: Кіровоград, Олександрія та Кіровоградський район.
Ніна Рахуба повідомила, що Президент України поставив одним із завдань для нашої держави ввійти в першу сотню країн за легкістю ведення бізнесу, в той час як Україна нині знаходиться лише на 137 місці. Втім незважаючи на подібні завдання, запевнила чиновник, Кабмін і досі не затвердив чіткого переліку послуг, що мають надавати Центри, та цін на них. Не останньою проблемою є і нестача коштів на створення Центрів з надання адміністративних послуг.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool