Андрій Гончарук: Україна має політичну волю завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію з ЄС до кінця цього року

Липень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1589 | Коментарі: 0

Радник Президента України – керівник Головного управління Адміністрації Президента з питань міжнародних відносин Андрій Гончарук взяв участь у телемості між Києвом, Варшавою та Москвою, який організував польський телеканал Public Television News Channel (TVP INFO). Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомилили у прес-службі Президента України Віктора Януковича

Під час телемосту, якій транслювався в прямому ефірі польського телебачення, А.Гончарук обговорив з політиками і експертами очікування України від головування Польщі в Раді Європейського Союзу в другому півріччі 2011 року.

У ході розмови Андрій Гончарук підкреслив, що Україна має чітку політичну волю завершити переговорний процес щодо укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом до кінця нинішнього року. Він зазначив, що в Україні задоволені перебігом переговорів з ЄС щодо укладення Угоди.

Радник Президента високо оцінив можливості, надані Україні з боку ЄС в рамках програми "Східного партнерства". Він зазначив, що цей формат співпраці має сприяти реалізації прагнення України стати членом Європейського Союзу.

Крім того, А.Гончарук висловив надію на підтримку головуючої в Раді ЄС Польщі у питанні збільшення коштів, передбачених у бюджеті ЄС на потреби "Східного партнерства" на 2014-2020 роки.

Відповідаючи на питання щодо судових справ в Україні, в яких фігурують представники опозиції, Андрій Гончарук підкреслив, що ці справи не мають жодного політичного підтексту. "Позиція Глави української держави у питанні боротьби з корупцією однозначна і принципова – високопосадові, які порушують українське законодавство, незалежно від своїх політичних уподобань, мають за це відповідати", - сказав Радник Президента.

Він висловив впевненість, що остаточну крапку в справах щодо осіб, які підозрюються в корупції, поставить суд.

Відповідаючи на питання щодо наслідків для країн Європи погіршення економічного стану в Білорусі, А.Гончарук наголосив, що Україна зацікавлена в економічній стабільності в Білорусі, оскільки ця країна є вагомими торгівельним партнером держави.

Радник президента зазначив, що в країні уважно слідкують за ситуацією в Білорусі і підкреслив, що Україна виступає проти політики міжнародної ізоляції цієї країни.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool