Андрій Балонь подякував чорнобильцям-ліквідаторам Кіровоградщини за подвиг

Грудень 13, 2019 | Новини | Переглядів: 1416 | Коментарі: 0

В обласній державній адміністрації відбулось урочисте зібрання з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається 14 грудня.

Звертаючись до учасників зібрання, голова обласної державної адміністрації зазначив, герої-ліквідатори відіграли величезну роль у час, коли тодішня влада хотіла замовчати страшну трагедію. Попри інциденти на інших атомних станціях світу, Чорнобильська катастрофа досьогодні лишається найбільшою техногенною катастрофою сучасності.

– Ви були в числі тих, хто ліквідовував її жахливі наслідки, – зазначив Андрій Балонь. – Хтось збирав уламки біля зруйнованого реактора, хтось будував, хтось охороняв. Ви виконували свій громадянський обов’язок, не питаючи, що буде навзамін. Робили все для того, щоб максимально зменшити, побороти страшне лихо, аби всі, хто народяться потім, могли жити й бути здоровими. Щоб наша рідна земля залишалась такою ж родючою, якою нам дав її Бог.

Події після 26 квітня 1986 року, на думку Андрія Балоня, за масштабами громадянської відваги і самопожертви перегукуються з подіями нинішнього часу, коли, усвідомлюючи свій обов’язок і жертвуючи власним життям, люди стали на захист країни у розв’язаній Росією гібридній війні.
Водночас, за його словами, з плином часу держава все менше й менше згадувала про ту велику справу, яку зробили чорнобильці, і щоразу все більше й більше забирала того, що їм по праву належить.
– Сьогодні я мав можливість дуже коротко поспілкуватися з деким із ліквідаторів, – зазначив Андрій Балонь. – І почув, а, зрештою, й сам про це знав, наскільки глибоко вам це болить.
Тому треба не говорити про те, чому так сталось, чи хто в цьому винен, а зробити все можливе, щоб належно оцінити звитягу людей, які на це заслуговують, вишукати необхідний фінансовий ресурс, повернути до роботи ті механізми, які діяли раніше.

Не можна, на думку голови облдержадміністрації, миритися з тим, що на оздоровлення чорнобильців виділяється 120 гривень на місяць.
Андрій Балонь наголосив, що про це треба говорити, і запевнив, що обов’язково донесе свою думку до Уряду та Президента України.

Він подякував всім учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за великий подвиг, а родинам ліквідаторів – за терпіння і ті страждання, які вони пережили. Побажав учасникам зібрання міцного здоров’я, життєвих гараздів і вручив учасникам зібрання відзнаки обласної влади.
Зокрема Грамотою обласної державної адміністрації нагороджено Олександра Байздера з міста Бобринця, Анатолія Дехтяренка з міста Долинської, Юрія Мільніченка з Онуфріївського району.

Подякою обласної державної адміністрації відзначено Олександра Бєлкова (Новомиргородський район), Володимира Вострова (Кропивницький район), Юрія За пісочного (Гайворонський район), Світлану Зубаненко (Олександрівський район), Петра Калюжка (Долинський район), Юрія Коробка (Олександрійський район), Віктор Малахатька та Миколу Синицького (Маловисківський район), Анатолія недоступна (Новоархангельський район), Леоніда Руденка (Устинівський район), Володимира Чадая (Петрівський район), Олександра Ярового (Благовіщенський район).
Відзнаки обласної ради отримали Іван Мараховський, Юрій Федорчак, Сергій Бабушкін, Андрій Майнокін (Кропивницький), Віктор Школа (Знам’янка), Сергій Чумаченько (Олександрія).

Голова обласної державної адміністрації Андрій Балонь запевнив, що завжди готовий до діалогу з чорнобильцями і запропонував випрацювати майданчик для спілкування (приміром у формі круглих столів), аби можна було обговорити нагальні питання, обмінятися думками, почути один одного. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool