Алла Волошина: «У Кіровоградській області активізувалася діяльність громад - вони відчули у собі сили та готові до вирішення суспільних проблем регіону!»

Травень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1068 | Коментарі: 0

Вісім ініціатив громад Кіровоградської області були реалізовані завдяки перемозі в конкурсі малих проектів адвокаційного спрямування «Ідея-дія-результат», який проводиться Кіровоградською обласною організацією ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Загалом в область було додатково залучено 88 800 гривень соціальних інвестицій – саме стільки становив загальний бюджет проектів-переможців.

Як зазначила голова КОО ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Алла Волошина, реалізація ініціатив показала, що громади області здатні вирішувати суспільні проблеми та змінювати життя інших.
Зокрема, обласній громадській організації «Посол плюс» вдалося привернути увагу влади, жителів міста до проблем безпритульних Кіровограда та домогтися, аби ці люди мали можливість отримувати елементарні гігієнічні процедури, змогли помитися, пройти обстеження. Сьогодні Кіровоградська міська санітарно-епідеміологічна станція спільно з «Посол плюс» розпочала роботу по санітарній обробці осіб без постійного місця проживання.
Кіровоградська обласна молодіжна громадська організація «Південна Ліга» переймалася проблемами транспорту: провела моніторинг системи громадських перевезень в м. Кіровограді на прикладі транспортного забезпечення мікрорайонів Кущівка та Катранівка (маршрути 5а, 5, 130а, 8, 123, 103, 126); розробила методику і критерії оцінки якості пасажирських перевезень, виробила та передала рекомендації по підвищенню якості послуг пасажирських перевезень органам міської влади.
Завдяки зусиллям Олександрійського гендерного інформаційного центру відкрито інформаційні пункти доступу до інформації в 4 сільських бібліотеках-філіях району. Подібний Центр доступу до публічної інформації також створила громадська організація «Іванівська веселка» для жителів села Іванівки Новоукраїнського району. А у селі Оникієве Маловисківського району силами громадської організації «Оникієве для нащадків» з’явилася Громадська світлиця.
Сітловодська громадська організація «Муніципальний центр стратегічного планування і маркетингових досліджень» запровадила механізм контролю за діяльністю Світловодської міської влади через проведення незалежної громадської експертизи регуляторних актів. У Знам’янці міський «Інформаційно-освітній жіночий клуб» спільно з дитячо-молодіжною громадською організацією «Оберіг» провели громадську експертизу виконання органами місцевої влади Закону України «Про доступ до публічної інформаціі», зокрема, ведення системи обліку (реєстру) публічної інформації.
Компаніївська громадська організація «Взаємодія» спільно з райдержадміністрацією підготувала проект районної Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства у Компаніївському районі на 2012-2015 рр, який планується винести на розгляд райради найближчим часом.
«Ініціативи реалізовані, зміни, які відбулися, оприлюдненні, для одних організацій – це тільки початок їхньої діяльності, а для інших – це перевірка власних можливостей. У будь-якому разі можна говорити про те, що за підтримки обласної організації ВГО «Асоціації сприяння самоорганізації населення» та МФ «Відродження» активізувалася діяльність громад, вони відчули у собі сили, набралися досвіду та готові до вирішення інших суспільних проблем області», - підсумувала Алла Волошина.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool