Акція «Стоп расизм!» у Кіровограді: що спільного у школярів та засуджених! (ФОТО)

Квітень 11, 2012 | Новини | Переглядів: 1203 | Коментарі: 0

Нещодавно пройшла Міжнародна Акція "Стоп расизм!". Різні заходи, присвячені темі акції проводились в багатьох містах різних країн. Долучилася до цих подій і Кіровоградщина!

       Днями, фахівці Дитячої екологічної громадської організації «Флора», долучившись до Міжнародна Акція "Стоп расизм!", провели заходи присвячені даній темі.

      Організаторами Акції виступають Молодіжна Мережа проти расизму і нетерпимості, Міжнародний Молодіжний Правозахисний Рух, Міжнародна мережа «Молода Європа». Акція проходить у рамках Європейського Тижня дій мережі UNITED for Intercultural Action.
Активісти, які ініціювали дану кампанію вважають, що сучасному фашизму, неонацизму та расизму можна протиставити складну та щоденну боротьбу за Права Людини та людську гідність, що стверджує рівність, право людини на життя, свободу, захист та справедливість.

Так, у Кіровограді, захід, який складався із різних вправ та перегляду фільмів, було проведено для команди Royal Rangers в нашому регіоні. Керівник організації ROYAL RANGERS в південному регіоні України, Ніл Плохов, із радістю відгукнувся на пропозицію залучити учасників руху до участі у акції, адже вважає тему дуже потрібною та актуальною. Найважливішою метою , яку прагнули досягти організатори, було звернути увагу дітей на проблему, побачити наслідки проявів расизму, нацизму та мов ворожнечі. Важливим було також дати можливість учасникам обговорити тему, висловити свою думку та почути висновки дітей.
Організаторам це вдалося.

«При обговоренні фільму, я зрозуміла, що ми маємо в кожній особі бачити перш за все людину. Адже ні колір шкіри, ні походження, ні національність не мають заважати бачити особистість. якщо з кожного жителя нашої планети «зняти» національність, колір шкіри, менталітет, то ми побачимо людину, якою є ми самі»,- розповідає Настя, одна із учасниць заходу.

Подібний захід було проведено і в Кіровоградській виправній колонії №6.
«Участь у даному заході дозволила мені глибше зрозуміти особливості взаємовідносин між людьми різних національностей. Тема вкрай актуальна у зв’язку з тим, що в нашій колонії велика кількість «мастей» (авт. різних категорій засуджених) та представників різних народностей.»,- коментує захід Андрій, засуджений Кіровоградської виправної колонії №6.

Також, бажаючі отримали певну літературу з даної тематики.
Отже, можна із впевненістю сказати, що тема виявилася цікавою та актуальної для різних цільових груп та аудиторій, як для дітей, так і для дорослих. Всі одноголосно вважають, що проблема расизму в суспільстві набирає обертів та негативно впливає на відношення між людьми.
Володимир Бочаров – Туз, організатор даних заходів, зазначив: «Піднімати дану тему вкрай потрібно. Як для молоді. так і для засуджених, які відбувають покарання далеко не перший раз. Своєрідною несподіванкою для мене виявилася реакція як молоді так і засуджених на матеріали та відео, які ми переглядали та обговорювали. Реакція була однакова, як ті так і інші, висловлювали практично одні ті ж думки та робили висновки на користь боротьби з проявами расизму»

Один із засуджених, Сергій, зазначив "Я сам із Криму, там ми живемо з татарами, узбеками, мусульманами і т.д. Живемо всі поруч і тісно, і я вже давно керуюся принципом - в будь-якій особі треба бачити людину, все інше це другорядне ... "
Тож, можливо, якщо ми будемо частіше піднімати такі теми, говорити та міркувати над цим, то і зміни будуть відбуватися на краще!
Більше про тему можна дізнатися за посиланням http://www.a-archive.org/

Якщо ви бажаєте долучатися до проведення таких заходів, бажаєте організувати обговорення для учнів, студентів та інших цільових груп, ми завжди раді допомогти!
Контактна особа : Юлія Бочарова - Туз, т.0996859300, yuliyatuz@gmail.com

Акція «Стоп расизм!» у Кіровограді: що спільного у школярів та засуджених! (ФОТО)

Акція «Стоп расизм!» у Кіровограді: що спільного у школярів та засуджених! (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool