Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині (ФОТО)

Квітень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1748 | Коментарі: 0

3 квітня у Червоно-Нерубаївському лісництві ДП «Олександрівський лісгосп» начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Захарченко, перший заступник начальника Наталія Ревенко та директор ДП «Олександрівський лісгосп» Олександр Синявський провели прес-конференцію, що присвячена ходу акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Зокрема, з 6 по 14 квітня триватиме Тиждень лісу на Кіровоградщині, протягом якого лісівники планують провести безліч цікавих заходів. Так, відбудеться присвячена ветеранам галузі акція «Ліс єднає покоління», проходитимуть і заходи з посадки у лісогосподарських підприємствах області, проводитимуться різноманітні культурно-пізнавальні заходи для школярів, а для старшокласників лісівники відкриють двері у дні профорієнтації.
Головний захід по створенню лісу за участі громадськості, школярів та студентів, представників влади та громадських організацій, засобів масової інформації та усіх бажаючих відбудеться у Чорному лісі 12 квітня. Після заходу на присутніх чекатиме незвичайний тематичний відпочинок «Ліс – це життя», під час якого відбудеться розіграш лісової лотереї серед учасників акції та вручення представникам учнівської молоді спеціальних призів – саджанців листяних дерев для висадки їх біля свого дому чи школи. А для тих, хто ще не впевнений у своїх силах, лісівники проводитимуть напередодні заходів спеціальні майстер-класи, на яких будуть навчати правильно саджати маленькі деревця.
Крім цього, працівники лісового господарства області будуть продовжувати інші лісопосадкові роботи: доповнення лісових культур та створення плантацій новорічних ялин, висівання насіння в розсадниках, а на території державного лісового фонду з’явиться ще більше гарних, зручних місць, спеціально облаштованих для відпочинку. У День Довкілля, що відзначатиметься 21 квітня, буде проводитись акція «За чисте довкілля».
Для творчих та активних лісівники області приготували низку захопливих конкурсів. Окрім вже традиційного Зльоту учнівських лісництв та відомого на всю Україну конкурсу дитячих творів та малюнків «Людина і ліс», будуть проведені конкурси серед учнів шкільних лісництв на кращого юного лісничого та конкурс агітаційних бригад. Журналісти зможуть позмагатися у конкурсі на кращу публікацію, а самі лісівники обиратимуть найкраще створене рекреаційне місце та облаштоване водне джерело.
Під час прес-конференції обговорили хід весняної лісокультурної кампанії, яку працівникам державної лісової охорони довго не давали розпочати погодні умови. Загалом весною планується створити 1101 га нового лісу та повністю провести лісорозведення на зрубах на площі 395 га. Загалом же протягом року лісівники області планують створити майже 1700 га лісів.
Обговорили також і нагальне питання готовності лісгоспів до настання пожежонебезпечного періоду. Як зазначив Іван Захарченко, всі необхідні підготовчі роботи ведуться: створюються та облаштовуються пункти накопичення пожежного інвентарю, приводиться у готовність наявна техніка, затверджені оперативно-мобілізаційні плани гасіння великих лісових пожеж, створюються спеціальні резерви паливно-мастильних матеріалів, бригади для патрулювання лісових масивів та складаються графіки постійного чергування. Крім цього, у 2012 році планується перекрити 300 позапланових лісових доріг, на в’їздах у ліс та вздовж доріг – встановити аншлаги протипожежної та природоохоронної тематики, створити 400 км мінералізованих смуг, провести догляд за ними на протяжності понад 2 тис. км. А з метою відпрацювання злагоджених дій спільно з підрозділами МНС на базі ДП «Олександрівський лісгосп» в травні планується проведення практичних навчань з виявлення та ліквідації лісових пожеж, на яких відпрацюють схему залучення та взаємодії сил і засобів різних відомств.
На завершення прес-конференції Наталія Ревенко ще раз запросила журналістів взяти активну участь в акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», неодмінно взяти із собою рідних та друзів та, власноруч висадивши вирощені лісівниками саджанці, зміцнити масиви Чорного лісу, а з ними – і всі ліси Кіровоградського краю.

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині (ФОТО)

Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» на Кіровоградщині (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool