Акція для громадян, які переселилися до Кіровограда зі Східних областей

Серпень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 856 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області рятувальники та волонтери продовжують опікуватися життям людей, які вимушені були переселитися сюди із зони проведення антитерористичної операції.

Понад 80 переселенців мешкають у гуртожитку Кіровоградського національного технічного університету. Наскільки для людей важливо адаптуватися на новому місці, відволіктися від нещодавно перенесених переживань, розуміють як працівники Служби порятунку, так і волонтерських організацій. Тож для дорослих та їх дітей організували акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти», яку приурочили до Всесвітнього дня гуманітарної допомоги.
Під час акції з глядачами спілкувалися фахівці психологічної служби Управління ДСНС, від яких жителі студмістечка могли отримати таку необхідну підтримку та дружню пораду. Масу задоволення для дітей принесли виступи чергового караулу державної пожежно-рятувальної частини №2. Щойно сталася умовна пожежа, на місце події прибули рятувальники, які провели розвідку на місці події та виявили потерпілого. Його негайно перенесли на свіже повітря та переконалися, що життя хлопчика врятоване. Справжній шквал радості викликав у дітей дощ, який влаштували рятувальники. І маленькі, і найстарші разом з працівниками ДСНС спробували як же працює комбінований ствол.
Розглядали учасники акції і макети застарілих вибухонебезпечних предметів, які знешкоджують сапери на території області. Діти розпитували про особливості боєприпасів та засвоїли, що чіпати такі предмети не варто.
Конкурси «Бойовка», «Протигаз», «Влуч у ціль» не залишили жодного байдужого глядача. Діти брали участь у конкурсах разом з батьками, дідусями та бабусями, проте завжди перемагала дружба. За перемогу рятувальники вручали молодшим корисне для навчання приладдя, інформаційні брошури «Що варто знати юнацтву у непростий час», а старшим – «Дорожні карти для переселенця». Долучалися до конкурсів і студенти та жителі сусідніх будинків. Загалом, увагою не обділили нікого.
Від імені Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій рятувальники привітали волонтерів, які взяли участь у заході з Всесвітнім днем гуманітарної допомоги. Представники дитячої громадської організації «Флора» привезли для переселенців необхідні речі щоденного вжитку, а рятувальники допомогли перенести подарунки до кімнат.
Діти щиро подякували рятувальникам за таке свято, та за допомогу, яку надали представники Служби порятунку: двома днями раніше дітлахи закинули м’яч на козирок сусідньої будівлі. Рятувальники одразу виконали прохання дітей та повернули їм м’яча за що почули багато дитячих «спасибі».
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool