Активісти в районах Кіровоградської області «озброєні знаннями і небезпечні»

Квітень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 911 | Коментарі: 0

Цього тижня експерти ГО «АПН» завершили серію з 5 тренінгів для активістів з десяти районів Кіровоградської області.

«Це був не легкий марафон, адже сполучення з деякими районами вкрай погане. – ділиться враженнями голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко. – Проте той заряд емоцій і фідбек, який ми отримували від учасників тренінгів, надихає на нові звершення і на продовження роботи. Наша мета – це не вичитка тренінгів. Наша мета – дати дієвий механізм, навчити його використовувати і підтримувати тих, хто вирішить ним користатись».

На тренінгах активістів вчили не лише тонкощам законодавства про електронні петиції, а й іншим важливим для дієвого громадянина інструментам. Учасники тренінгу дізнались про етапи та структуру проведення успішної адвокаційної кампанії, про інструменти місцевої і електронної демократії, про мирні зібрання, тощо.

В ході тренінгів експертами АПН був виявлений запит на подібні тренінги. Адже все важливе і цікаве, в більшій мірі, відбувається в обласному центрі.

«Ми побачили, що в районах потрібно бувати частіше. Адже інколи люди навіть не знають до якого органу їм звертатись з тим чи іншим питанням. Ми уже почали планувати продовження наших поїздок в райони. Нам дуже хочеться, щоб активізм не закінчувався на виїзді з Кропивницького. В кожному з районів, де ми були, є розумні, ідейні люди, з палаючими очима і наша задача – дати їм всі можливі знання і інструменти для розвитку їх територій», - зазначила Олена Сінченко, керівник інформаційного відділу Асоціації Політичних Наук.
Нагадуємо, що тепер всіх учасників тренінгів чекає домашнє завдання. «Наші учасники мають визначити найбільш важливі для них проблеми і підготувати електронну петицію, яку ми можемо розмістити і на своєму сайті. Потім почнеться збір підписів і адвокація даного питання. Зі свого боку, наша команда буде допомагати активістам з районів на всіх етапах, від юридичної до медійної підтримки» - розповіла Юлія Бочарова – Туз, керівник аналітичного відділу АПН

Для довідки: Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект «Посилення коаліції РПР») в рамках виконання проекту «Кіровоградський пілот: електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні», який впроваджується спільно ГО «Український незалежний центр політичних досліджень» та ГО «Асоціація Політичних Наук».

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool