Аграрії Кіровоградщини у трійці лідерів

Квітень 21, 2022 | Новини | Переглядів: 1200 | Коментарі: 0

Сільгоспвиробники області для проведення весняно-польових робіт взяли 1 млрд 473 млн грн кредитів, що на 400 млн грн більше станом на 14 квітня.

Про це повідомила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОВА Валерія Фурманова.

Загалом, на 21 квітня банки видали кредити 3070 с/г товаровиробникам на 8 млрд 840 млн грн. Основна частина цієї суми була залучена за програмою портфельних гарантій 80 % – 7 млрд 155 млн грн.

Трійка областей-лідерів із залучення кредитів за останній місяць залишається незмінною: Кіровоградська - 1 млрд 473 млн грн; Вінницька - 1 млрд 308 млн грн; Дніпропетровська - 1 млрд 200 млн грн. Далі слідують: Одещина, Волинь, Львівщина, Полтавщина, Тернопільщина.

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомляє, що наразі банки вийшли на такий темп, що в тиждень по Україні видається кредитів тільки аграріям на суму близько 3,5 млрд грн. На таке пільгове кредитування в бюджеті вже передбачено 25,5 млрд грн, але в перспективі держава має намір наростити фінансування сільського господарства ще більше. Держава закликає аграріїв користуватися нагодою та підтримувати в такий спосіб свій агробізнес. Наразі, банки максимально спростили умови та вимоги до позичальників. А з моменту подачі документів банки надають відповідь протягом всього лише декількох днів щодо свого рішення у видачі кредиту. На сьогодні аграрні кредити можуть видавати 22 банки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool