Адміністрація Президента врахує пропозиції громадськості щодо скасування сучасного інституту реєстрації громадян

Липень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 1

В цьому, учасників Коаліції громадських організацій, що працюють в пенітенціарній сфері, запевнив Радник Президента України – Керівник Головного управління з питань судоустрою Андрій Портнов.

Такого результату спромоглись досягти громадські активісти Кіровоградської області, що працюють в пенітенціарній сфері. Прагнучі втілення в Україні демократичних принципів та створення умов для реалізації прав та свобод для всіх громадян, зокрема осіб, які звільнились з місць позбавлення волі, не урядовці створили Коаліцію громадських організацій. Одним із стратегічних напрямків роботи Коаліції стало ініціювання зміни сучасної практики реєстрації громадян за місцем їх перебування. На думку учасників Коаліції зараз інститут реєстрації лише створює умови, що призводять до порушення прав людини та виключають певні соціальні групи з системи соціального захисту. Тому громадські активісти звернулись до Президента України з вимогою змінити сучасну практику реєстрації в Україні.
Отримавши відповідь від Андрія Портнова, члени Коаліції ініціюватимуть процес комунікацій з Координаційним центром з виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Саме цей допоміжний орган Кабінету Міністрів України, має узгоджувати та координувати діяльність в рамках виконання плану дій. Зазначений документ, затверджений Указом Президента України, пунктом 38, передбачає проведення аналізу нормативно-правових актів, які визначають процедуру реєстрації і зняття з реєстрації та внесення в разі потреби необхідних змін щодо забезпечення рівного доступу осіб до зазначених процедур.
За словами керівника пенітенціарного напрямку Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Бочарова-Туз Володимира, громадськість отримала чудову нагоду, раз і назавжди змінити ганебну та репресивну практику реєстрації громадян в Україні. «Координаційний центр відповідно до Положення взаємодіє з громадськістю і може залучати до своєї роботи сторонніх експертів, тому громадськість просто повинна скористатись такою можливістю» – підсумував Володимир.
Довідково: 14 липня під час громадського форуму «Які права має особа без паспорту?» громадські активісти України підготували пропозиції щодо зміни сучасної практики реєстрації місця перебування громадян та забезпечення паспортизації осіб, які відбувають покарання в пенітенціарних установах.
 

Інформаційний відділ КОВ ВБО «ВМ ЛЖВ»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool