835 працівників Одеської залізниці пройшли навчання у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці

Березень 03, 2014 | Новини | Переглядів: 956 | Коментарі: 0

За минулий рік у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці було проведено навчання для 835 працівників Одеської залізниці (посадових осіб, спеціалістів, членів комісій з перевірки знань з питань охорони праці).

На сьогоднішній день у центрі впроваджено дистанційне навчання. Заняття проводяться дистанційно з учбової аудиторії Центру для учбових класів регіональних обчислювальних центрах Одеси, Котовська, Шевченко, Знам’янки, Херсона та відокремлених структурних підрозділів: локомотивних депо, моторвагонних депо, дистанцій колії, дистанцій сигналізації та зв’язку за допомогою спеціального обладнання. Для перевірки знань спеціальна комісія виїжджала у дирекції залізничних перевезень.
За звітний період центром створено 2 учбових відеофільми. Опрацьовано та впроваджено в учбовий процес дистанційного навчання більше 20 відеофільмів інших виробників.
Проведено 20 виступів для головних інженерів та спеціалістів з охорони праці служб управління Одеської залізниці та прийнято участь в проведенні технічного навчання працівників управління, з них 19 в структурних підрозділах та 1 відеоконференція.
У 2013 році інженер Дорожнього учбово-методичного центру Олександр Скрипка розробив методичні рекомендації: «З організації неформального навчання лекторів та керівництва учбових груп структурних підрозділів залізниць», «Покращення якості огляду металоконструкцій вантажопідйомних машин та механізмів – порука безпечної праці», «Підготовка та проведення Міжнародного дня охорони праці».
У першому кварталі розроблено «Програму спільної роботи Дорожнього учбово-методичного центру охорони праці, галузевих служб та дирекцій залізничних перевезень на 2013 рік», в рамках якої з початку поточного року створено відеофільм для служби локомотивного господарства. Також спеціалістами центру розроблені учбові та тестові програми з електробезпеки. Центром створено та постійно розвивається веб-середовище дистанційного навчання, розроблено програмне забезпечення управлінням веб-ресурсами. За допомогою Інформаційно-обчислювального центру залізниці забезпечуються засоби взаємодії суб’єктів дистанційного навчання та управління дистанційним навчанням.
Поступово вивчаються та починають впроваджуватись психолого-педагогічні технології дистанційного навчання, покращуючи якість та мотивацію участі в учбовому процесі суб’єктів навчання.
Проводиться періодична розсилка щодо інформації про випуск нових учбово-методичних посібників, мультиплікації учбових фільмів розміщених на сайті центру (safety-rtc.com) електронною поштою на усі структурні підрозділи залізниці.
Центр постійно напрацьовує технології забезпечення організації та супроводження учбового процесу за допомогою самостійно розробленого програмного забезпечення та засобів інформаційно-комунікаційного зв’язку.
Сьогодні навчання з питань охорони праці є найважливішим засобом профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool