820 залізничників пройшли навчання у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці

Листопад 23, 2016 | Новини | Переглядів: 994 | Коментарі: 0

Майже за 11 місяців поточного року 820 залізничників пройшли навчання з питань охорони праці та електробезпеки у Дорожньому учбово-методичному центрі охорони праці регіональної філії «Одеська залізниця».

Заняття проводилися дистанційно по Одеській, Шевченківській, Знам’янській та Херсонській дирекціям залізничних перевезень. Для перевірки знань працівників з питань охорони праці та електробезпеки на дирекції виїжджала відповідна комісія. Економічний ефект від діяльності Центру станом на 11 місяців складає більш ніж 700 тис. грн.


Минулого року сайт центру (http://safety-rtc.com) було повністю перероблено і на сьогоднішній день ведеться постійний супровід, модерація й наповнення його актуальною інформацією.

Центр активно працював над створенням та розміщенням на сайті центру тестових завдань з правил технічної експлуатації електроустановок споживачів; вимог безпеки під час проведення робіт у резервуарах та підземних спорудах; з електробезпеки; з надання першої допомоги. Також на сайті було розміщено тест «Соціальне страхування» та лекцію «Про типове положення про порядок проведення і перевірки знань з охорони праці з тест-опитуванням. Наразі фахівці центру активно працюють над розробкою тестів з вивчення «Положення про розслідування та облік нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на підприємствах, в установах і організаціях» та тесту на знання Закону України з охорони праці.

За ініціативою начальника регіональної філії «Одеська залізниця» Григорія Бойка на ПАТ «Укрзалізниця» було направлено листа про розширення Центру і створення на його базі відділу технічного навчання для впровадженням та розробки інноваційних підходів в технічному навчанні.
 На даний час спільно зі службами розроблено більш ніж 225 тестів із 7 тис. 962 питаннями. Тестами центру вже охоплено 82 професії на залізниці, у планах – ще 61 професія. Тести розроблені таким чином, що пройшовши всі питання тесту, відвідувач сайту може переглянути результати своїх відповідей і вивчити правильні. Це дає змогу більш якісної підготовки керівництва та виробничого персоналу залізниці.

Залізничники можуть підготуватися до проведення тесту вдома, адже працівники відділу технічного навчання центру розробили і вивели в Інтернет ідентичну базу тестових програм і лекційного матеріалу по службам. Вхід у базу можна здійснити зі смартфону чи планшету. Також цю базу можна встановити на комп’ютери у віддалених структурних та виробничих підрозділах філії, де відсутній зв'язок з головним інформаційно-обчислювальним центром.

Фахівці центру навіть провели заняття з ділового етикету та тренінг-практикум за методикою дії персоналу в нестандартних ситуаціях. У такому навчанні взяли участь працівники пасажирського вагонного депо Одеса-Головна, моторвагонного депо Одеса-Застава-1, локомотивного депо Одеса-Сортувальна, Миколаївського пасажирського вагонного депо та інформаційно-обчислювального центру.

Для працівників регіональної філії «Одеська залізниця» розроблено і працює «Електронна бібліотека нормативних документів регіональної філії» до якої внесено понад 1 тис. 200 нормативних документів необхідних для роботи працівників служб магістралі.
Технічним відділом Центру разом зі структурними та виробничими підрозділами філії проводиться оновлення тестових програм тестування, триває робота по розробці нових тестів. Одним з подальших кроків центру буде розробка логічних програм тестування.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool