6-7 вересня 2011 року на Кіровоградщині буде проходити Міжнародна науково-практична конференція

Вересень 02, 2011 | Новини | Переглядів: 1428 | Коментарі: 0

Кіровоградщина – земля з багатогранною і унікальною культурною спадщиною, її визначні пам’ятки історії та культури є невід’ємною частиною всеукраїнського та світового культурного надбання.

У зв’язку з тим, що у вересні 2011 року відзначається 240 років з дня народження генерала від кавалерії Миколи Миколайовича Раєвського обласна державна адміністрація та обласна рада ініціювали проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Сім’я Раєвських в історико-культурному просторі слов’янського світу».
Дана конференція стане знаковою подією у культурно-освітньому житті як області, так і України.
У попередні роки проводились міжнародні історико-літературні читання. Перші Єлисаветградські міжнародні історико-літературні читання «Родина Раєвських в історії і культурі Росії XVIII-XIX сторіччя» відбулися 20-22 травня 2004 року.
Другі Єлисаветградські міжнародні історико-літературні читання «Історично-культурна спадщина родини Раєвських і її міжнародне значення» відбулися 3-6 жовтня 2005 року. Вони були присвячені 150-річчю освячення родинної усипальниці героя Вітчизняної війни 1812 року М.М.Раєвського – Свято-Хрестовоздвиженської церкви.
Організаторами Міжнародної науково-практичної конференції є Кіровоградська обласна державна адміністрація, Кіровоградська обласна рада, Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, Кіровоградський обласний краєзнавчий музей, комунальне підприємство «Історико-архітектурний заповідник родини Раєвських».
6-7 вересня 2011 року на Кіровоградщині буде проходити Міжнародна науково-практична конференція «Сім’я Раєвських в історико-культурному просторі слов’янського світу», присвячена 240-й річниці з дня народження М.М. Раєвського та заходи з відзначення вищезгаданої дати.
6 вересня у м. Кіровограді відбудеться відкриття Міжнародної науково-практичної конференції, яка проходитиме на базі Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. У відкритті науково-практичної конференції візьмуть участь голова обласної державної адміністрації, голова обласної ради, члени офіційних делегацій Республіки Сербія та Російської Федерації.
Цього ж дня відбудеться урочисте відкриття заходів Міжнародної науково-практичної конференції на території історико-архітектурного заповідника родини Раєвських (с.Розумівка, Олександрівський район), де буде проведено: покладання квітів до пам’ятного знаку на місці майбутнього пам’ятника М.М.Раєвському, освячення дзвонів на дзвіниці Свято-Хрестовоздвиженського храму, ознайомлення з ходом ремонтно-реставраційних робіт у Свято-Хрестовоздвиженській церкві, відвідування склепу, в якому похована родина Раєвських, та їхнього родинного цвинтаря біля Свято-Хрестовоздвиженського храму, покладання кошика з квітами до братської могили воїнів Червоної Армії, які полягли за визволення с.Розумівки від фашистських загарбників; екскурсія до музею історії села Розумівка, презентація про перспективи розвитку історико-архітектурного заповідника родини Раєвських, концертна програма академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Кіровоградської обласної філармонії для мешканців села Розумівки Олександрівського району та учасників Міжнародної науково-практичної конференції.
7 вересня у Кіровоградському державному педагогічному університеті ім.. В.Винниченка відбудеться заключне пленарне засідання наукової конференції, на якому виступатимуть дослідники біографій членів родини Раєвських, краєзнавців, істориків, літературознавців.
Учасникам конференції буде запропоновано екскурсію до історичних місць м. Кіровограда.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool