5,6 тис. одеських залізничників буде вакциновано проти грипу

Жовтень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1083 | Коментарі: 0

На Одеській залізниці повним ходом триває вакцинація працівників магістралі. Щеплення проводять щороку у період сезонного підвищення захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип.

Наразі вакциновано 2,8 тис. співробітників, тобто 50% від запланованого. До групи працівників, яким обов'язково робити щеплення проти грипу входять працівники пов'язані з безпекою руху (члени локомотивних бригад: машиністи та їх помічники) та працівники, які мають безпосередній контакт з великою кількістю потенційно хворих на грип людей — це провідники, працівники залізничних вокзалів, станцій та медики відомчих лікувальних закладів.
У поточному сезоні використовується вакцина з високим рівнем безпеки в клінічному і епідеміологічному відношеннях. Щеплення проводять у галузевих медичних закладах на добровільній основі.
За словами медиків, досвід країн світу свідчить про те, що найефективнішим профілактичним захистом проти захворювання на сезонний та новий пандемічний грип є специфічна профілактика - щеплення грипозними вакцинами. Навіть у разі захворювання працівника після щеплення, перебіг хвороби буде легким і не виникне небезпечних для здоров’я ускладнень. Імунітет проти грипу виробляється протягом двох-трьох тижнів після вакцинації. Пік захворюваності на грип цього року традиційно припаде на кінець грудня, саме тому щеплення необхідно робити вже сьогодні.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool