292 нетверезих водії затримано на Кіровоградщині за 11 днів

Січень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 986 | Коментарі: 0

Майже кожного дня на дорогах Кіровоградщини стаються дорожньо-транспортні пригоди. Це означає, що учасники дорожнього руху ще не навчилися поважати Правила та один одного, уникати помилок при керуванні транспортними засобами, про що свідчить статистика з дорожньо-транспортних пригод.

Кого б не визнали винуватцем ДТП компетентні фахівці, головною дійовою особою на дорозі залишається водій. Найчастіше саме його помилки призводять до фатальних наслідків. Основними причинами дорожніх пригод з вини водіїв залишаються перевищення швидкості, неправильне маневруваня, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил проїзду перехресть та інші.
Проте однією із найнебезпечніших причин скоєння ДТП все ж залишається керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Наслідки такої недбалості зазвичай непередбачувані і вражають своєю тяжкістю.
Саме під назвою «Нетверезий водій – злочинець» працівники Державтоінспекції Кіровоградщини 2 січня 2014 року розпочали цільову операцію, мета якої – попередження дорожніх трагедій за участю та з вини нетверезих водіїв.
За одинадцять днів проведення операції працівники ДАІ затримали 292 особи, що керували автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.
Ні для кого не секрет, що алкоголь до добра не доводить. Однак цю просту істину чомусь часто забувають водії, які дозволяють собі сідати за кермо напідпитку. А наслідки такої безвідповідальної поведінки часто фатальні.
Нагадуємо! Водії, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, несуть відповідальність згідно статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool