15 років чарівній країні «Дендропарк»! (фото)

Грудень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1552 | Коментарі: 0

Гордість Кіровоградщини, улюблений куточок усіх дітей - Дендропарк у наступному році буде відзначати свій 15-літній ювілей. Чому, запитаєте ви, адже парк заснували ще в далекому 1958? Саме 15 років тому наш парк отримав своє друге життя завдяки енергії та ентузіазму Миколи та Лариси Онул. Адже у 1998 році Корпорація «XXI століття» взяла на себе відповідальність опіки над найбільшим парком обласного центру.

Навряд чи хтось із захватом пригадує яким був парк п'ятнадцять років тому: прихисток для бродячих, «уквітчана» амброзією та чагарниками, темна та засмічена зона, яку і вдень люди воліли обходити стороною, не кажучи вже про вечірній час. Ніхто навіть не сподівався, що за найближчі роки парк може змінитися так, що його визнаватимуть найкращим парком атракціонів в Україні, а для дітей він перетвориться на справжню країну мрій.
Проте, все це не завадило казковим перетворенням Дендропарку. Один помах руки – і замість брудних стежинок у Дендропарку з’явилися плиточні доріжки. Ще один помах - і замість 7 занедбаних радянських атракціонів стоїть 40 яскравих на будь-який вік і смаки. Так само приємними сюрпризами для кіровоградців стали кафе та ресторани, сцена для проведення святкових програм, паркан для забезпечення безпеки відвідувачів, безкоштовні парковки біля входу у парк.
Та справжнім дивом став наступний проект керівництва – безмежне море тюльпанів. «Ми починали зі 100 тисяч тюльпанів, а зараз їх кількість сягає майже півмільйона. Вже в наступному сезоні, усіх відвідувачів парку ми порадуємо незвичайними рішеннями та новими ідеями» – ділиться Лариса Онул. - «З'явиться ботанічна зона. Понад 50 видів квіткових новинок з Голландії знайдуть своє місце на клумбах Дендропарку і, крім цього, кожен гість парку зможе придбати улюблену квітку прямо у горщику та вирощувати її вдома. Також, в рамках депутатської діяльності, ми плануємо озеленити прибудинкові території навколо будинків нашого округу. Це стало можливим завдяки будівництву на території парку другої теплиці, де ми самі вирощуємо саджанці».
Для прихильників спортивного способу життя з’явилися поля для гри у пляжний футбол та волейбол. За словами Лариси Онул, в наступному році на гостей парку чекає удосконалений та доповнений новими зонами спортивний майданчик. Тут знайдуть для себе заняття як дорослі, так і діти. Також будуть створені групи лікувальної фізкультури та оздоровчої гімнастики для бажаючих зміцнити своє здоров'я.
І звичайно ж, як справжні чарівники казкової країни керівники Корпорації не забувають про благодійність. Тільки за останні п’ять років з безкоштовним візитом у Дендропарку побувало більше 40 тисяч дітей, серед яких діти з малозабезпечених сімей, діти сироти, діти з особливими потребами. Не залишаються поза увагою керівництва і діти з округів, які Микола та Лариса Онули постійно підтримують. Для них у Дендропарку щорічно організовуються безкоштовні екскурсії, творчі майстер-класи, катання на атракціонах та участь у різноманітних дитячих концертах. «У наступному році ми плануємо розширити соціальну програму і запросити дітей із найбільш віддалених куточків нашої області, які через відстань та недостачу коштів не мають можливості самі приїхати до Дендропарку. Приємно, що у цьому році до нас зверталися фермери та бізнесмени з районів, які долучилися до такого виду благодійності і подарували багатьом дітям радість від розваг у нашому парку» - зазначає Лариса Онул.
Велика увага у роботі парку приділяється організації та проведенню концертних програм, фестивалів, дитячих конкурсів та сімейних свят. Тут створюються всі умови, щоб було цікаво відпочивати і маленьким дітям, і людям зрілого віку. Лише за сезон 2012 року у Дендропарку відбулося 60 святкових програм, з них 15 яскравих сімейних свят, 24 ретро-вечорів для ветеранів та пенсіонерів міста, 22 незабутніх дитячих фестивалів та 7 грандіозних Open-Air для молоді. До участі у розважальних програмах запрошуються найкращі DJ України, харизматичні ведучі та яскраві артисти різних жанрів: акробати на ходулях, фокусники, ілюзіоністи, гігантські тварини з улюблених мультфільмів. Діяльність дитячого розважального напрямку не обмежувалась шоу-програмами, на території парку щодня працювали творчі майстерні, де кожен маленький відвідувач міг абсолютно безкоштовно проявити свій талант і навчитися новому. За цьогорічний сезон більше 50 000 дітей стали глядачами та учасниками дитячих розважальних програм та майстер-класів.
Усі п'ятнадцять років на утриманні Корпорації «XXI століття» знаходиться клуб пенсіонерів, який нараховує більше 300 членів, а відвідує його біля 600 людей пенсійного віку щотижня. Для них проводяться вечори ретро-дискотек, організовуються виставки творчих робіт та тематичні концертні програми.
Безперечно, зелена зона в центральній частині міста, цвітіння тюльпанів, розгалужена мережа кафе, літній кінотеатр, клуб ветеранів, зоомістечко, яскраві фестивалі та концерти, поля пляжного футболу та волейболу забезпечують комфортне перебування усіх дорослих та маленьких відвідувачів. Недарма, декілька років поспіль кіровоградський Дендропарк визнається асоціацією парків України кращим парком атракціонів, а Корпорація «XXI століття» - одним з кращих підприємств України, яке працює у сфері розваг.
«Переймаючи досвід розвитку європейських парків, ми створюємо цікавий туристичний об'єкт для усіх верств населення, ми хочемо прикрасити наше місто, зробити його по-справжньому цінним та привабливим, - говорить Лариса Онул. Однозначно, в наступному сезоні ми здивуємо відвідувачів Дендропарку новим і цікавим проектом, який обов’язково знайде своїх прихильників серед більшості маленьких гостей. Нехай це буде сюрпризом…».
Напередодні свого ювілею Дендропарк запрошує усіх бажаючих долучитися до його розвитку і вдосконалення і викласти свої побажання на сайті Дендропарку та взяти участь у яскравих розважальних програмах, що відбудуться у новорічні свята, починаючи з 22 грудня.

15 років чарівній країні «Дендропарк»! (фото)

15 років чарівній країні «Дендропарк»! (фото)

15 років чарівній країні «Дендропарк»! (фото)

15 років чарівній країні «Дендропарк»! (фото)

Прес-служба Дендропарку
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool