12 олександрійських школярів одержали Німецькі мовні дипломи

Травень 06, 2011 | Новини | Переглядів: 2233 | Коментарі: 0

 Олександрійський колегіум відвідав перший секретар Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, керівник відділу культури, освіти та меншин Гаральд Геррманн. Він вручив Німецькі мовні дипломи дванадцятьом дев'ятикласникам колегіуму, які у квітні відвідали Німеччину за спеціальною програмою обміну учнів.

Гаральд Геррманн подякував і вчителям, і учням колегіуму за великий інтерес до німецької культури та мови.
Привітали учнів колегіуму і представники облдержадміністрації – Валентина Животовська, заступник начальника управління культури і туризму та Сергій Дузь, заступник начальника управління освіти і науки.
Учасники зустрічі подякували Гаральду Геррманну за увагу до Олександрійського колегіуму, запросили до більш активної співпраці, зауваживши, що керівник області Сергій Ларін завжди підтримує і схвально ставиться до пошуку нових точок взаємодії із іноземними країнами-партнерами.
Нині ж Олександрійський колегіум приймає чотирнадцятьох німецьких учнів, теж дев'ятикласників, які приїхали до Олександрії 4 травня. Вони вже встигли познайомитися з містом та оглянути експозиції місцевих музеїв. Навчальна програма для цих дітей більш націлена на проведення практичних занять. Так, вони відвідають низку факультативних уроків, під час яких познайомляться із українським декоративно-ужитковим мистецтвом, спробують свої сили у різноманітних художніх техніках. Олександрійський колегіум вже вдруге приймає учнів з Німеччини, і як пояснив директор навчального закладу Сергій Коваленко для німецької сторони, така форма співпраці є досить актуальною, адже у цій країні є надзвичайно поширена форма навчання, коли протягом цілого року випускник старшої школи здобуває знання за кордоном. Мешкають діти у сім'ях учнів колегіуму. Сергій Коваленко доводив, що незважаючи на те, що діти потрапляють до чужої сім'ї, хай і на короткий проміжок часу, все ж домашня затишна атмосфера допомагає їм швидше адаптуватися до нових умов як проживання, так і навчання. Він заперечив усі стереотипи стосовно мовного бар’єру між дітьми, запевнивши, що вони практично одразу знаходять порозуміння, адже нині уже нікого не здивуєш знанням англійської мови, а тим більше учні колегіуму добре знають і німецьку.
 
джерело :сайт ОДА.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool