Перший захід української Кіноакадемії: подія, що увійшла в історію (ФОТО)

Квітень 30, 2017 | Новини шоу бізнесу | Переглядів: 1500 | Коментарі: 0

Українська Кіноакадемія – значний крок до зміцнення та розвитку кінематографії держави. Її заснування вже увійшло в історію, як одна з найвидатніших подій України.

 

 

В рамках Кіноакадемії планується щороку проводити церемонія нагородження Національної Кінопремії. Нещодавно відбулося вручення першої в історії держави «Золотої Дзиґи» (символу Кінопремії).

Ініціатором створення Української Кіноакадемії та премії виступає Одеський міжнародний кінофестиваль у голові з Вікторією Тігіпко.

Як ми повідомляли раніше, в рамках Першої Національної Кінопремії були відзначені стріч та персоналії у 14 номінаціях. Загалом до участі у конкурсі було подано 76 фільмів, які були вироблені в Україні або у кінопродукції з Україною та презентовані на протязі минулого року. За словами виконавчого директора Української Кіноакадемії Анни Мачух, гідних нагороди фільми та персоналії обирали члени Правління Кіноакадемії. До складу якого увійшло 15 осіб на чолі з українським режисером, актором та сценаристом Михайлом Іллєнком».

Цікаво те, що кожному номінанту організатори відправили рекомендацію підготувати промову переможця, проте через забобони жоден з них їй не дотримався.

«Ми рекомендували підготувати щось таке, щоб усіх взяло за душу на Першій Кінопремії, але в нас є традиції в Україні, що непереможні, тому аби не зурочити ніхто промову не приготував. У зв’язку з цим виступи на церемонії нагородження вийшли цікавими, спонтанними та емоційними. Вони казали душею, і це добре», - по завершенню церемонії нагородження наголосила Президент Одеського міжнародного кінофестивалю та Глава Наглядової Ради Української Кіноакадемії Вікторія Тігіпко.

Пані Вікторія також розповіла, що вже виникли ідеї щодо нововведень у Другій Національній Премії, що відбудеться через рік. «У наступному році ми плануємо збільшити кількість номінантів та ввести нові номінації. Можливо статуетку зробимо важчою…Взагалі є багато думок з приводу нововведень. Звичайно наша Кіноакадемія буде тільки розширятися. Ми призупинили прийом заявок на період голосування за номінатів Першої Кінопремії, та 27 квітня його відновлюємо. Будемо й надалі працювати над тим, щоб український кінематограф став якіснішим і міцнішим».

Отож, бажаємо членам Української Кіноакадемії наснаги у цій складній, але важливій для держави справи. Ми у свою чергу будемо спостерігати за розвитком Кіноакадемії та ділитися подробицями з Вами, наші читачі.

Українська Кіноакадемія – значний крок до зміцнення та розвитку кінематографії держави. Її заснування вже увійшло в історію, як одна з найвидатніших подій України.

Українська Кіноакадемія – значний крок до зміцнення та розвитку кінематографії держави. Її заснування вже увійшло в історію, як одна з найвидатніших подій України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool