Переможці Національної Кінопремії про перемогу (ФОТО)

Квітень 30, 2017 | Новини шоу бізнесу | Переглядів: 1565 | Коментарі: 0

На церемонії вручення Першої Національної Кінопремії емоції у лауреатів вирували, переможці не стримували своєї радості від здобутку «Золотої Дзиґи» (символу Кінопремії).

Як ми раніше повідомляли, рекордну кількість нагород отримали творці та актори фільму «Гніздо горлиці». Тепер докладніше розповімо Вам про те, як прокоментували свою перемогу та про що повідомили переможці у наступних номінаціях.

«Найкращим композитором» визнана Алла Загайкевич - композитор фільму «Жива ватра».Нагороду переможниці вручив український музикант, композитор, громадський діяч, лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук .

«Я йшов сюди з почуттям заздрості, тому що вручатиму цей прекрасний приз у номінації, в якій усе життя сам хотів бути, - сказав Святослав Вакарчук, - я гордий стояти зараз на цій сцені та бути присутнім на першій церемонії Національної Кінопремії».

В свою чергу переможниця відзначила: «Музику нашому фільму писала не особисто я, а як і у будь-якому кіно, її написала вся команда. В нашому кіно музику писав оператор , тому що він її чув, коли побачив всі фантастичні пейзажі і людей, які оточують. Нашу музику писав режисер Остап Костюк…Загалом команда, яка є в справжньому фільмі, це те, що тримає нас, що дає нам наснагу, що врешті решт створює музику».

У номінації «Найкращий анімаційний фільм» став перемогла стрічка «Микита Кожум’яка» режисера Манука Депояна, продюсерів Дмитра Белінського, Ігора Роми, Ірини Манжосової. «Фільм народився в любові, яку я відчуваю досі, - сказав режиссер, повідомляючи, - Наш фільм вже подивилися в Польщі, Туреччині, в Прибалтиці та Японії. В травні його представлятимемо в Угорщині, В’єтнамі, Кореї, Вірменії. В липні-серпні «Микиту Кожум’яку» показуватимемо в Китаї. В нас багато планів. До речі вже працюємо над новим фільмом. Наша команда представить нову анімаційну історію у 2019 році, це буде фільм про те, як українська дівчина врятувала світ від інопланетян. Обіцяємо, буде цікаво».

«Найкращим документальним фільмом» визнана стрічка «Головна роль» режисера Сергія Буковськогота продюсера Максима Асадчого. Нагороду переможцям вручив член Правління Української Кіноакадемії, кінознавець, кінокритик Володимир Войтенко. Режисер фільму зазначив, що документальна номінація була найсильніша з усіх інших. Жанр документального кіно в Україні, за словами Сергія Буковського, як і раніше, представляє якісні роботи.

Перемогу в номінації «Найкращий сценарист» здобули Олена Дем’яненко та Дмитро Томашпольський (сценаристи фільму «Моя бабуся Фані Каплан»). В рамках церемонії нагородження вони відзначили:

«Дякую тим, хто придумав Національну Кінопремію, адже це вселяє надію на те, що цей кінопроцес буде незворотнім».

У номінації «Найкращий художник-постановник» перемогли Олександр Батенєв та Сергій Бржестовський за роботу над фільмом «Моя бабуся Фані Каплан».

«Дякую всій кінематографічній спільноті, Кіноакадемії, за те, що ми маємо честь бути присутніми на врученні Національної Кінопремії «Золота Дзиґа». Ми працюємо над декораціями та зображенням, однак без акторів - це було б ніщо. Я хочу подякувати нашим акторам», - сказав художник-постановник стрічки «Моя бабуся Фані Каплан» Сергій Бржестовський.

Статуетку «Золота Дзиґа» у номінації «Найкращий ігровий короткометражний фільм» тримала стрічка «Кров’янка» режисера Аркадія Непиталюка та продюсера Максима Асадчого.

«Коли ми говоримо про короткометражні фільми, то саме з ними пов’язано найбільше нагород на міжнародній фестивальній арені, тож я сподіваюся, що українські фільми будуть продовжувати отримувати найвищі звання і надалі»,- сказав у своїй промові член Наглядової Ради, арт-директор Української Кіноакадемії Алік Шпилюк.

режисер стрічки «Кров’янка» Аркадій Непи талю у свою чергу наголосив: «Неймовірно приємно отримувати цей приз, а ще приємно, що ми вчимося чесно дивитися на своє відображення на себе, адже у цьому фільмі воно є. Частка мого життя пішла у сценарій стрічки, це історії про звичайних українців, всі вони веселі і життєві. Я намагаюсь створювати не просто якійсь комедії заради реготу, але з певною драмою, яка доповнює життєвістю фільм».

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу

Переможці Національної Кінопремії про перемогу


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool