Збережіть ялинці життя!

Грудень 03, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 800 | Коментарі: 0

Невдовзі свято, на яке з нетерпінням чекають і дорослі, й діти - Новий рік. Головним атрибутом новорічних свят незмінно залишається ялинка або сосна, якою кожна сім’я традиційно прикрашає свою оселю. Але чи замислюємося ми, якої шкоди завдаємо природі, винищуючи хвойні й соснові ліси?

Окрім краси, якою можна насолоджуватись, ліси дають нам повітря, насичене киснем, захищають гірські райони від повеней і руйнування, покращують клімат, відіграють важливу роль у збереженні водних ресурсів. А вирубуючи ялинки, ми робимо внесок у знищення всього цього. З вирубуванням лісів на планету приходить кисневе голодування.

Тож подумаймо над тим, як зустріти Новий рік, не рубаючи ялинки. Адже створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без справжньої лісової красуні. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Маючи свій будинок та двір, можна виростити свою ялинку чи сосну і прикрашати її на новорічні свята. Останнім часом усе частіше в продажу можна побачити ялинки в горщиках. Ялинку, яка успішно пережила новорічні свята, навесні можна висадити в грунт.
На жаль, саме в передноворічний період активізують свою діяльність браконьєри або ті, хто хоче підзаробити. Пам’ятаймо, що попит породжує пропозицію. Відмовтесь від живого дерева, замінивши його альтернативною композицією з гілочок, ялинкових прикрас, іграшок тощо. Зрештою, можна придбати й штучну ялинку, яка не один рік радуватиме око.

Чи готові ви заплатити за 2 тижні своєї радості життям лісової красуні? Збережіть ялинці життя!

Інформує прес-служба ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool