Як боротися зі шкідником городини - білокрилкою

Липень 05, 2022 | Народний репортер | Переглядів: 2196 | Коментарі: 0

Білокрилка – одна з найбільш підступних шкідливих комах у саду та на городі

Маленькі білі метелики щільно обліплюють листки овочевих рослин, пошкоджуючи точку росту. Рослини хворіють, виснажуються і зрештою гинуть.

Найочевидніша ознака появи білокрилки на капусті, огірках, помідорах, іншій городині чи декоративних рослинах – «хмарки» маленьких білих комах, що здіймаються вгору, як тільки доторкнутись до рослини.

Для боротьби з цим шкідником існують хімічні препарати, що внесені до «Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні». Зокрема для захисту рослин від капустяної білокрилки на огірках???? можна порекомендувати Вертимек, 018 ЕС, КЕ – дієвий препарат із терміном очікування 7 діб. На томатах і огірках закритого ґрунту можна використовувати Прованто Максі, ВГ, термін очікування 3 доби.

Щодо капусти????, на жаль, немає жодного зареєстрованого інсектициду для боротьби з білокрилкою. Але є дозволені для використання інсектициди для боротьби з іншими шкідниками, які успішно знищують і білокрилку. Це Актара 25WG, ВГ, Енжіо 247 SC, КС, Інспектор, ВГ, Оперкот, ЗП. Остання обробка проводиться не пізніше 20-30 днів до збирання врожаю.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool