В Бюджетному та Податковому кодексах прийняті важливі для місцевого самоврядування зміни

Листопад 25, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 841 | Коментарі: 0

Для забезпечення врахування інтересів місцевого самоврядування та недопущення перекладання на місцеві бюджети додаткових фінансових навантажень Асоціація міст України брала активну участь у підготовці Бюджетного та Податкового кодексів. В результаті дій АМУ прийняті важливі зміни, - повідомляє Кіровоградське РВ АМУ.

В Бюджетному кодексі України:

• за бюджетами міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад закріплено 37% надходжень від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів у частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування (потенційні доходи від податку у 2019 році ставитимуть 380 млн. гривень);
• передбачено, що адміністративні штрафи та інші штрафні санкції, що накладаються виконавчими органами місцевих рад за порушення законодавства про працю, зараховуються до відповідних місцевих бюджетів (зміни вступають в силу з 1 січня).

У Податковому кодексі України:

• передбачено збільшення ставки рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на 50%;
• передбачається скасування пільг зі сплати плати за землю за земельні ділянки, надані для залізниць у межах смуг відведення (така необхідність виникла після того, як у 2018 році держава встановила для підприємств залізничного транспорту податкову преференцію із сплати податку за землю, а втрати у 1,2 млрд грн, понесені місцевими бюджетами, не були відшкодовані державою).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool