У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

Травень 25, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 1761 | Коментарі: 0

В обласному центрі в День слов'янської писемності та культури на бібліотечному майданчику відбулася вулична акція «Є мова – є нація».

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)

У Кропивницькому відбулася вулична акція (ФОТО)


Багатовікова історія слов’янської культури має багато яскравих подій, одна з них – поява кирилиці та писемності, які подарували нам проповідники християнства Кирило і Мефодій. Створена ними азбука стала фундаментом слов’янських мов, сприяла розвитку багатогранної словֹ’янської культури.

Тематична книжкова виставка знайомила мешканців міста та гостей з літературою з історії слов’янської писемності, історії української культури й історії української мови: «Повість минулих літ», літописні оповіді якої переказав майстер художнього слова Віктор Близнець; «Українська мова – спадщина тисячоліть. Чим українська мова багатша за інші?» Олекси Різникова – письменника-шістдесятника, «Перлини духовності», до якої увійшли твори української світської літератури від давніх часів до XXI ст., а також інші видання.

Фахівці відділу обслуговування користувачів пропонували учасникам акції скласти словосполучення з дієсловами-синонімами, Наприклад, рахунок – відкривати, вуха – розтуляти, замок – відмикати та інші. З цікавістю кропивничан знаходили українські відповідники до іншомовних слів, як то акцент – наголос, тьютор – наставник, скіл – навички. І з легкістю заміняли фразеологізми одним словом, адже усі знають, що ламати голову – думати, а води в рот набрати – мовчати.

День слов’янської писемності та культури нагадує нам сьогодні про наше духовне коріння, наповнює особливими почуттями до рідної мови, яка по праву вважається однією з найбагатших і найкрасивіших мов.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool