Туберкульоз виявили під час проходження медкомісії

Січень 25, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 1037 | Коментарі: 0

Максим дізнався про туберкульоз під час проходження медичної комісії. Єдиний дзвіночок, який сигналізував про хворобу - різке схуднення.

«Я навіть не думав, що схуднення може стати симптомом, на який варто звернути увагу. Я проходив медичну комісію разом зі своїми колегами по роботі. Потім прийшов за результатами флюорографічного обстеження, а мені кажуть, що виявили туберкульоз. У той період у мене були стреси, ослаблений імунітет, можливо я контактував із кимось з хворих - не знаю, що саме вплинуло», - ділиться своєю історією Максим.

Чоловіку запропонували в лікарні соціальний супровід благодійної організації «100 відсотків життя. Кропивницький». Він без вагань погодився, адже йому важлива була підтримка, бо емоційно важко було справитися.

«До мене під соціальний супровід чоловік потрапив у вересні. У нас було кілька консультацій, яких Максим от дуже потребував. Це я про моральну підтримку. Лікування туберкульозу він почав одразу. Хоча зізнається спочатку у нього була думка: «Навіщо пити ліки, якщо я себе добре почуваю». Пояснила, що в нього чутливий туберкульоз, який потребує лікування. Звісно, розповіла про наслідки, якщо не лікувати. Ми обстежили його близьке оточення - всі були здорові», - розповідає Тетяна Грибок - соціальна працівниця проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині», що підтримано Глобальним фондом.

Соціальна працівниця характеризує чоловіка, як відповідального і сумлінного клієнта, який не пропускає лікування. Прихильність у нього дуже хороша. Він не виділяє паличку Коха, тож безпечний для суспільства. Він ідеальний батько для своєї дитини - вони разом куховарять і печуть пироги. Від благодійної організації Максим також отримує безкоштовні сертифікати на продукти харчування та соціальний супровід. Наразі чоловіку залишилося менше місяця до завершення лікування. Він вірить, що подолав туберкульоз.

Вікторія Семененко  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool