Свято Стрітення Господнього

Лютий 16, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 1138 | Коментарі: 0

15 лютого наша Православна Церква урочисто відзначає свято Стрітення Господнього.

В цей день, як і в усіх православних храмах України, в Благовіщенському храмі була відслужена святкова Божественна літургія, після якої був звершений водосвятний молебен і освячення свічок.

Потім була відслужена заупокійна літія за всіх наших земляків воїнів-афганців, а також за пріснопам’ятним воїном Євгенієм Тельновим (15.02.2015р). Священники Благовіщенського соборного храму після святкових служб також привітали з цим святом багатьох військовослужбовців ЗСУ та Національної гвардії , відвідавши три військових частини а також обласний військовий шпиталь, окропляючи усіх присутніх святою водою та роздаючи стрітенські воскові свічки. Також священнослужителі храму з прочанами відвідали з пастирським візитом слідчий ізолятор та Виправну колонію № 6, в тюремному храмі якої відслужили святковий молебен.

Привітали всіх військовослужбовців, та ув’язнених зі святом, роздаючи ув’язненим стрітенські свічки та солодощі. В цей день священнослужителі звершили святковий водоосвятний молебен у лікарняному храмі святителя Луки Кримського та окропили святою водою деякі приміщення у відділенні Шахтарської лікарні. В цей час другий священник храму відвідав з пастирським візитом і привітаннями реабілітаційний соціальний центр для дітей а також святкові заходи в обласній юнацькій бібліотеці ім. Бойченка. Майже у всіх військових частинах та закладах відбувалася спільна молитва за мир на Україні, за її захисників, за злагоду та порозуміння у нашому українському народі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool