Проповідники Воскресіння

Серпень 04, 2018 | Народний репортер | Переглядів: 1033 | Коментарі: 0

Всі ми, що живемо на Землі, після закінчення нашого земного шляху станемо перед праведним суддею і дамо відповідь Господу Богу за всі наші справи, слова і навіть думки. Тим більше відповідальність лежить на нас, православних християнах , бо ми покликані бути апостолами Воскресіння Христового і остаточної перемоги добра.

«Бачила Господа, - ці слова, сказані Марією Магдалиною (пам'ять її 4 серпня) апостолам, були першою в світі проповіддю про Воскресіння
Христове, проповіддю жінки, покликаної Самим Господом від темряви до світла і від влади сатани до Бога. Адже Іісус Христос, знаючи її вірність, саме їй першій з'явився, повставши з гроба. Саме їй сподобив Він бути першою ж проповідницею Свого Воскресіння. Як перша благовісниця Христового Воскресіння, свята Марія Магдалина визнана Церквою рівноапостольною. У цьому благовістії головна подія її життя, початок її апостольського служіння. За переказами, вона, розповівши жорстокосердому імператору Тіверію про чудеса життя і вчення Іісуса Христа, піднесла йому почервоніле яйце зі словами: «Христос Воскрес!» (ось звідки йде пасхальний звичай дарувати один одному червоні яйця - символ життя, висловлюючи віру в прийдешнє загальне воскресіння).

Свята Марія допомагала в Ефесі (Мала Азія) в проповіді святому апостолу і Євангелісту Іоанну Богослову. Тут вона і мирно відійшла до Господа. В Єрусалимі є храм на честь святої Марини Магдалини. Частинки святих мощей її є в багатьох православних храмах світу, і в нашому місті.
Проповідували Воскресіння своїм життям, справами милосердя, а ще більше християнською смертю сини св. князя Володимира Борис і Гліб (пам'ять їх 6 серпня), праведний воїн Феодор Ушаков, адмірал Чорноморського флоту (пам'ять його 5 серпня).
Прославляли ім'я Іісуса Христа і цілителі всіх часів: вмч. Пантелеімон (пам'ять його 9 серпня) і святитель Миколай Чудотворець, Різдво якого Свята Церква святкує 11 серпня.
В м. Єлисаветграді була домова церква на честь св. Марії Магдалини при Єлисаветградському Товаристві Червоного Хреста і міського сестринства (територія за бібліотекою ім. Чижевського). Там стоїть зараз пам'ятний хрест. Жителі Єлисаветградської землі повинні це пам'ятати, а православні - знати своє коріння, щоб душі не загинули, не спокусилися хворою уявою або брудною брехнею типу «Коду да Вінчі». Щоб і нам залишити добрий слід на землі і бути причасниками Воскресіння.

Протоієрей Євгеній Назаренко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool