Працівники бюро допомогли клієнтам стягнути борги по заробітній платі

Червень 15, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 2420 | Коментарі: 0

У січні місяці поточного року до Світловодського бюро правової допомоги звернулося більше двадцяти працівників заводу металевих конструкцій ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром» з проханням допомогти у стягненні з даного підприємства нарахованої, але невиплаченої заробітної плати.

Керівник Світловодського бюро правової допомоги Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Мирошник та головний спеціаліст бюро Максим Ільченко захистили інтереси клієнтів у суді.

Складання процесуальних документів і представлення інтересів осіб, які потребували правової допомоги у даному питанні, а це 26 клієнтів, Олександрійським місцевим центром з надання БВПД доручено керівнику і головному спеціалісту Світловодського бюро правової допомоги Аллі Мирошник і Максиму Ільченку. Вивчивши матеріали справи, фахівці бюро правової допомоги підготували позовні заяви і направили на розгляд до Світловодського міськрайсуду. З даного питання перші судові слухання відбулися 6 лютого та 23 лютого 2017р.

Відповідно до ч. 1 ст.47 КЗпП України власник або уповноважений ним орган зобов’язаний в день звільнення видати працівникові належно оформлену трудову книжку і провести з ним розрахунок у строки, зазначені у ст. 116 КЗпП України.
Відповідно до ст. 116 КЗпП України при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установі, організації проводиться в день звільнення.

Згідно ч. 1 ст. 117 КЗпП України в разі невиплати з вини власника або уповноваженої ним органу належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в ст. 116 цього Кодексу, при відсутності спору про їх розмір підприємство, установа, організація повинні виплатити працівнику його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Тому суд, керуючись нормами законодавства про працю, станом на 25 квітня по 14 позовам прийняв рішення про стягнення заборгованості по заробітній платі і середнього заробітку за час затримки проведення розрахунку; 7 справ ще перебуває на розгляді, по 5 справам судом прийнято рішення про затвердження мирової угоди.

За отриманням безоплатної правової допомоги мешканці м. Світловодськ та Світловодського району можуть звертатися до Світловодського бюро правової допомоги за адресою:м. Світловодськ, вул. Павлівська, 13 А.
Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18, тел. (05235) 7-04-40, 7-04-04.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool