Підшукуємо квартиру в Києві

Червень 16, 2020 | Народний репортер | Переглядів: 951 | Коментарі: 0

На вторинному столичному ринку нерухомості спостерігається жорстка цінова політика продиктована власниками житла.

Тому ціни на квартири трохи, але завищені. При цьому угоди з житлоплощею від власника приховують певні технічні та юридичні ризики. Для їх мінімізації важливо розбиратися в поширених схемах обману, використовуваних аферистами.

Пошуки оптимальних варіантів

Не варто зупинятися на перших варіантах що влаштовують за вартістю або параметрами. Потрібно вивчати максимум доступних пропозицій. Дізнайтеся у родичів і колег, що нещодавно купували нерухомість корисну інформацію з даного питання. Самостійно вивчіть оголошення в друкованій пресі та в інтернеті.

Сьогодні квартири на вторинному ринку дивимося на DOM.RIA.com. Програма перевіреного житла, представлена на сайті доступна кожному українцю, та значно спрощує пошуки. Це має на увазі, що кожен об'єкт вивчений інспектором, в обов'язки якого входить перевірка документів і власника житла. Спеціаліст, використовуючи панорамну камеру фіксує стан приміщень. DOM.RIA шляхом використання правдивої та свіжої інформації став №1 серед конкурентів у сфері нерухомості.

Огляд вподобаних квартир

Квартира від власника активно експлуатувалася тому має приховані проблеми. Важливо приділити увагу вивченню кутів і інших важкодоступних місць. Зосередьтеся на підлоговому і стельовому покритті. Переконайтеся в якості роботи інженерних і комунікаційних систем. Часто свіжа фарба на стелі приховує сліди затоплення сусідів зверху.

Важливо порівнювати інформацію в технічній документації з реальним станом кімнат. Наявність неоформленого перепланування закінчиться серйозними проблемами при реєстрації житла. Переконайтеся в відсутності боргів за комунальні послуги. Якщо власник квартири відмовляє в наданні будь-яких документів краще шукати інші варіанти. Якщо проблем не виявлено варто переходити до вивчення автентичності паперів.

Випадки визнання угоди недійсною

Існує безліч причин визнання угоди недійсною в судовому порядку. Юристи виділяють наступні чинники здатні вплинути на підсумок співпраці:

  • Відсутність згоди на продаж житла одного з зареєстрованих у квартирі.
  • Заборона на відчуження опікунських органів. Проблема актуальна при наявності неповнолітніх і недієздатних осіб.
  • Продаж квартири залежними від згубних звичок людьми. Якщо власник нерухомості стоїть на обліку в психдиспансері у нього немає законного права розпоряджатися житлом.
  • Угода з нерухомістю що знаходиться в заставі банку. Якщо по квартирі не повністю погашений кредит вона фактично належить фінансовій установі.

Перед підписанням договору купівлі-продажу важливо переконатися в правдивості всіх документів. Дізнатися багато цікавого можна з виписки виданої державним реєстром речових прав. Вигідно співпрацювати з власниками житлоплощі. Але основна маса пропозицій на ринку від посередників і агентств нерухомості.

Популярні афери з вторинною нерухомістю

Завжди великі гроші залучали шахраїв. Це стосується і Київського ринку нерухомості. Але розбираючись в хитрощах, використовуваних аферистами можна мінімізувати супутні ризики. Недобросовісними продавцями зазвичай використовуються наступні неправомірні способи продажу квартири:

  • Продаж орендованого на короткий термін житла. Орендувавши нерухомість і підробивши документи, продавець шукає довірливого покупця. Уникнути проблем можна звернувшись в ЖЕК або з'ясувавши у сусідів, хто є реальним власником житлоплощі.
  • Продаж нерухомості декільком зацікавленим особам. Зазвичай використовуються копії документації. Тому завжди вимагайте оригінальні документи на квартиру.
  • Реалізація житлоплощі за заниженою вартістю. У документах прописується вартість нижча за реальну. В результаті угода розривається і покупцеві повертається сума, зазначена в документах. Оскаржити свою правоту не вдасться навіть у суді.
  • Вимога завдатку без розписки. Передавши гроші продавцю за усною домовленістю, покупець ризикує не отримати заставу назад. Тому будь-які фінансові маніпуляції повинні підтверджуватися письмово.

Тільки розбираючись в особливостях угоди можна уникнути проблем. Кожен крок заслуговує на пильну увагу. Якщо впевненості у власних силах немає краще довіритися професіоналам.

Поради щасливих власників житла

Купівля вторинної квартири в Києві — відповідальний захід, поєднаний з великими фінансовими вкладеннями. Щоб не стати жертвою аферистів важливо перевіряти юридичну історію квартири. Також потрібно переконатися, що співпраця відбувається з власником житла. Будь-які документальні питання повинні вирішуватися в присутності юриста. Це дозволить уникнути непередбачених проблем.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool