Неділя 3-тя Великого посту. Хрестопоклонна

Березень 20, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 1176 | Коментарі: 0

Хрестопоклонна неділя— середина Великого Посту. Так вона називається тому, що в цей період Посту з вівтаря виноситься для поклоніння прикрашений квітами Хрест. Хрест знаходиться посеред храму до п’ятниці 4-ї седмиці Великого посту.

Слово Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія в 3-ю Неділю Великого посту.
«Третя неділя Святої Чотиридесятниці називається Хрестопоклонною тому, що вчора за вечірнім богослужінням на середину храму був винесений Святий і Животворящий Хрест – знамення нашої перемоги над дияволом, знаряддя нашого спасіння. Коли людина починає звершувати якийсь подвиг, то через деякий час вона зазнає збіднення сил, втоми і тоді їй потрібна допомога», — каже Блаженніший владика.

«Ми вже три тижні постимо, кожен у міру. Й у нас збідніла і міцність, і рішучість, і твердість, — підкреслив він. — Тому Свята Церква пропонує нам, як жезл для подорожнього, в допомогу Святий Животворящий Хрест. І ми, зміцнювані Його силою, знову бадьорим кроком продовжимо свою ходу тим шляхом, який Господь начертав нам у вигляді Святої Чотиридесятниці», — підсумував Предстоятель.

В цей святковий день Великого Посту, котрий припадає в 2017 році на 19 березня, в соборному Благовіщенському храмі звершувались рання і пізня Божественна літургія. Прославлявся у молитвах і церковному співі наш Господь Іісус Христос і Його Святий і Животворящий Хрест. Наприкінці другого богослужіння священнослужителі, на центрі храму вшанували в славлені і поклонінні Символ нашого спасіння - прикрашений квітами Хрест Господній. І як у всі недільні дні з моменту заснування Благовіщенського храму, соборно з народом Божим, священики помолилися за мир на нашій українській землі, та за благополуччя і злагоду нашого рідного міста - названого при заснуванні на честь земної родички нашого Спасителя Іісуса Христа і Його Пречистої Матері Марії - міста святої праведної Єлисавети.

паламар Олексій Каприця


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool