На кого вчитися, щоб бути успішним у майбутньому?

Квітень 01, 2020 | Народний репортер | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

Вибір професії в умовах стрімких змін – це складний і відповідальний крок. Якщо в минулому столітті професія була на все життя, то сьогодні не варто фокусуватися на одній професії, а одразу розглянути декілька і обрати спеціалізацію на перехресті галузей, бо за цим – майбутнє.

Ми продовжуємо нашу подорож у світ професій найближчого майбутнього.

Тож яку кваліфікацію здобувати сьогодні, щоб стати найбільш затребуваним, наприклад, в аграрному секторі завтра?

У найближчому майбутньому престиж сільськогосподарських професій буде зростати. З розвитком технологій з’являться і нові професії.

Багато з них будуть об’єднувати звичайні навички та нові вміння, інші ж поки не мають аналогів і стануть справжнім відкриттям для аграрної галузі.

В майбутньому десятиріччі будуть дуже затребувані: агрономи-генетики, селекціонери, фахівці з генної інженерії, сільськогосподарські екологи, агрокібернетики, зоотехніки, агроінженери тощо.

Екологія

Одним із трендів на ринку праці буде попит на професіоналів у сфері екології. Зростання шкідливих викидів в атмосферу ставлять проблеми екології на одне з перших місць в майбутньому глобальному світі. В екологічному секторі головну роль гратимуть контроль за змінами навколишнього середовища, розвиток технологій переробки відходів в більшості галузей і планування проектів та програм з урахуванням технологій повного циклу. Професії майбутнього у екологічному секторі: еколог, екоаудитор, рециклінг-технолог, екопроповідник, парковий еколог, ековожатий.

У деяких регіонах є навчальні заклади, що готують фахівців за напрямами «екологія» та «агротехнології». Професії у даних сферах передбачають наявність знань з навчальних дисциплін: біології, екології, хімії, фізики, географії, економіки, іноземних мов, навички роботи з комп’ютером.

Якщо ти прагнеш у майбутньому бути успішним, розвивайся та будь відкритим до знань!

Відділ організації профорієнтації Кіровоградського обласного центру зайнятості 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool