Чи повинна породілля купувати ліки в пологову залу?

Листопад 11, 2020 | Народний репортер | Переглядів: 638 | Коментарі: 0

«Я вагітна. Чекаю на дитину, адже знаю, яке це щастя! Я багатодітна матуся. Зараз перебуваю у лікарні на зберіганні. Лікарка наполягає на тому, що в пологовій залі мені може знадобитися один медичний препарат, який я маю купити завчасно. Чи повинна я його оплачувати?», - з таким питанням до БО «100 відсотків життя. Кропивницький» звернулася наша клієнтка Віра.

Консультує юристка проєкту «100 відсотків життя та якісних послуг на Кіровоградщині» Тетяна Ковальова:

«Медична допомога при пологах – це пріоритетна послуга, яка входить у програму медичних гарантій. Адже заклади охорони здоров’я отримуватимуть від Національної служби здоров'я України оплату за кожні пологи у розмірі 8 136 грн. Загальний бюджет програми медичних гарантій на допомогу при пологах - понад 1,6 млрд грн. Для пацієнтки це означатиме вільний вибір пологового будинку, незалежно від місця реєстрації та фактичного проживання. А також - жодних благодійних внесків та пакетів з медикаментами. Породіллі на пологи потрібно брати лише речі індивідуального користування для себе та малюка на час перебування у лікарні», - коментує Тетяна Ковальова.

За словами фахівця, у межах програми медичних гарантій безоплатними є: медична допомога при пологах з черговою акушерською бригадою (ведення неускладнених фізіологічних пологів, ведення ускладнених пологів, ургентний або плановий кесарів розтин); перебування в стандартній палаті; анестезія оперативних втручань за призначенням; моніторинг стану вагітної, породіллі та новонародженого (лабораторно-інструментальні обстеження, консультації лікарів інших спеціальностей у разі потреби); інтенсивна терапія породіллі; стабілізація стану новонародженого після пологів та проведення серцево-легеневої реанімації (за потреби); метаболічний скринінг у новонароджених; вакцинація новонародженого згідно з Календарем профілактичних щеплень.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool