25 грудня - день пам’яті святителя Спиридона Триміфунтського, чудотворця

Грудень 24, 2017 | Народний репортер | Переглядів: 1423 | Коментарі: 0

 25 грудня всі православні України, Білорусії, Молдови, Грузії, Росії, Єрусалима і Святої Гори Афон відзначають день пам’яті святителя Спиридона, Чудотворця.

Великий угодник Божий, покровитель Середземномор’я, сучасник і духовний друг святителя Миколая Чудотворця - святий Спиридон народився, жив і служив Господу Богу в сані єпископа на острові Кіпр.

Там він і прославився святістю життя і чудесною допомогою нужденним і хворим. І зараз, майже через 17 століть вражає нетлінність його святих мощей, котрі мають постійну температуру живого людського тіла та знаходяться на грецькому острові Корфу.

Святитель Спиридон спрадавна особливо шанувався на Київській Русі. «Сонцестояння», або «поворот сонця на літо» (12/25 грудня), що співпадає з пам`яттю святителя, називали в наших православних народах «Спиридоновим поворотом». З набуттям незалежності в Україні відродилося багато святих і гідних народних православних традицій, відродилось і шанування святого Спиридона. А в цьому році кожен православний українець має можливість прославити Бога і його великого угодника, через вихідний день.

В нашому обласному центрі кожен православний храм має свою ікону святителя Спиридона. А в Кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці і Соборному Благовіщенському храмі є ікони святого, освячені на його нетлінних мощах. У Благовіщенському храмі є ще особливий образ святителя Спиридона, написаний і освячений на його батьківщині - острові Кіпр.

Урочисті богослужіння відбудуться ввечері 24 грудня о 16.00 та 25 грудня о 8.00 ранку. Також в православних храмах нашого міста, які і всієї України, в цей день звершаться молебні до святителя Спиридона Триміфунтського. В Благовіщенський храм міста святої Єлисавети ще буде привезена невелика ікона святого з часткою його чудотворних мощей. Святий Спиридон, моли Бога за нас і нашу Батьківщину-Україну.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool