У Кропивницькому експонують унікальну плащаницю (фото)

Квітень 30, 2021 | ФОТО | Переглядів: 1897 | Коментарі: 0

У Кіровоградському обласному краєзнавчому музеї було розгорнуто виставку «Відреставрований шедевр».

експонують унікальну плащаницю

 Головним і єдиним експонатом є плащаниця, яка тривалий час датувалася ХІХ століттям. Реставраційні роботи 1993 року, проведені Харківським художньо-промисловим інститутом (реставратор Світлана Давидова), дозволили уточнити дату її появи – 1896 рік.

Експонована плащаниця у свій час використовувалася для проведення пасхальних служб у єлисаветградському храмі в ім’я Покрова Пресвятої Богородиці на Ковалівці. З остаточним закриттям церкви плащаниця була передана до музею, але тривалий час не презентувалася, оскільки не мала експозиційного вигляду з причини своєї ветхості.

Але реставраційні роботи врятували справжній шедевр церковного мистецтва, який є історичною та духовною цінністю та дозволили йому повернутись у виставкові зали для відвідувачів. Перед Вами постає вишукане зображення Покладання Ісуса Христа до гроба, виконане у техніці «сухого пензля», що створює уяву фотовідбиття на тканині та має літургійний напис. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool