В Україні стрімко зростає кількість хворих на COVID-19 та госпіталізацій

Жовтень 31, 2020 | Коронавірус | Переглядів: 1023 | Коментарі: 0

Результати брифінгу Максима Степанова за 31 жовтня

▪️ В Україні стрімко зростає кількість хворих на COVID-19 та госпіталізацій. Медична система працює у достатньо напруженому режимі. Щоб зупинити поширення вірусу, вкрай важливо дотримуватись усіх протиепідемічних заходів: носити захисну маску, користуватися антисептиком та дотримуватись дистанції.

▪️ Очільник МОЗ звернувся до голови ВР Дмитра Разумкова та народних депутатів із проханням підтримати законопроєкт щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення протиепідемічних правил. Документ був поданий урядом ще в липні. Він передбачає накладання штрафів за перебування без масок чи респіраторів у громадських закладах та транспорті у сумі від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, тобто від 170 до 225 грн.

▪️ Забезпечення лікарняних ліжок киснем у медичних закладах відбувається через централізовану систему постачання або за допомогою кисневих концентраторів. Спосіб забезпечення киснем обирають самі лікарні або місцева влада. Було виділено 572 млн гривень на підведення кисню до кожного ліжка окремо одним із цих способів. Наразі області звернулись по додаткову фінансову допомогу, і МОЗ вважає за потрібне задовольнити їхнє прохання. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool