У Кропивницькому роз’яснили чи можна робити щеплення від коронавірусу онкохворим

Грудень 03, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 1565 | Коментарі: 0

Під час брифінгу в Кіровоградській ОДА директор департаменту охорони здоров’я області Олег Рибальченко та головна державна санітарна лікарка області Надія Оперчук роз’яснили, чи можна вакцинуватись онкохворим та людям із цукровим діабетом від коронавірусу.

«Люди, які мають онкологічні хвороби, цукровий діабет, ендокринні захворювання перебувають у групі ризику захворювання на коронавірус, і ми віддаємо їм пріоритет в імунізації. Адже коли аналізуємо летальні випадки бачимо, що часто, на жаль, помирають люди з цукровим діабетом, через ускладнення основного захворювання, які спричиняє коронавірус», - сказала Надія Оперчук.

За її словами, в області досить велика кількість людей з онкологічними або ж хронічними хворобами отримують імунізацію від COVID-19, порадившись зі своїм лікарем.

Як додав Олег Рибальченко, онокологічне захворювання не є протипоказом для отримання щеплення, при цьому кожен має порадитись зі своїм лікарем, який визначить стан пацієнта.

«Все залежить від того, на якому етапі лікування наразі перебуває людина, чи наразі отримує хіміопрепарати, чи інші засоби, які пригнічують імунітет, тому консультація з лікарем потрібна для того, аби визначити, чи саме зараз слушно провести вакцинацію», - сказав Олег Рибальченко. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool