На Кіровоградщині за вихідні зробили 6 103 щеплення від коронавірусу

Жовтень 18, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

Сьогодні, 18 жовтня, під час брифінгу начальник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко розповів про перебіг вакцинації від COVID-19 на території Кіровоградщини.

В усіх місцях для вакцинації протягом останніх вихідних (з 14 жовтня по 17 жовтня) зроблено 6 103 щеплення від коронавірусу. Загалом за два останні тижні проведено 30 984 щеплення.

«Укотре нагадую, що вакцинація від COVID-19 є найбільш ефективним способом захистити себе від госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби. Майже усі хворі, які перебувають на стаціонарному лікуванні чи підключені до апарату штучної вентиляції легень не вакциновані», - зазначив посадовець.

Олег Миколайович також наголосив, що мешканці Кіровоградщини мають можливість обрати для щеплення з трьох вакцин різного принципу дії: Pfizer/BioNTech, CoronaVac, AstraZeneca.

«У деяких місцях вакцинації наразі відсутня або закінчується вакцина CoronaVac, на нову поставку цієї вакцини очікуємо вже цього тижня», - додав Олег Рибальченко.

Також він нагадав, що для особливо вразливих до важкого перебігу хвороби COVID-19 людей похилого віку в певних відділеннях «Укрпошти» облаштували пункти вакцинації від коронавірусу, отримати щеплення там можуть всі охочі. Такі пункти працюють згідно з графіком відділень "Укрпошти".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool