Експерти констатують початок спалаху COVID-19 в Україні

Вересень 14, 2021 | Коронавірус | Переглядів: 1147 | Коментарі: 0

В Україні прискорилося погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19. Зокрема, вже майже +50% за тиждень нових виявлених випадків

За очікуваннями експертів, такий тренд продовжиться, а темпи будуть прискорюватися через нові локальні центри спалаху.

«Водночас розрив між госпіталізаціями і виписками збільшився на 40%. За останній тиждень завантаження всіх типів ресурсів пришвидшилося: ліжка з киснем зайняті на 22%, реанімаційні — на 27%, але ситуація залишається контрольованою», — зауважив  керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

За його словами, початкові ознаки спалаху COVID-19 з'являються в Західній Україні. У найбільшій зоні ризику 4 регіони: Чернівецька, Львівська, Волинська та Тернопільська області. В інших регіонах ситуація залишається стабільно напруженою: в будь-який момент захворюваність може збільшитися. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool