На станції «Академік Вернадський» зафіксували рекордно високу липневу температуру

Липень 09, 2023 | Аномальні новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

На станції Академік Вернадський зафіксовано новий рекорд  3 липня температура повітря сягнула +8,7°С. Це найбільша максимальна температура в липні за всі роки спостережень

Попереднє найвище значення було +5.6°С аж у липні 1965 року, тобто коли станція ще належала ????????Великій Британії.

Важливо, що зараз в Антарктиці – зима, тож такий "плюсовий" рекорд, та ще й одразу на 3,1 градуси вищий, є дуже тривожним сигналом. До того ж, липень тільки почався, і, можливо, до кінця місяця нас очікують ще нові погодні сюрпризи

Варто відзначити, що за даними Національного центру прогнозування навколишнього середовища ????????США, 3 липня загалом стало найспекотнішим днем на Планеті за всю історію спостережень. Середня глобальна температура сягнула 17,01°С, перевершивши рекорд серпня 2016 року – 16,92°C.

Нагадуємо, що минула зима в районі "Вернадського" стала найтеплішою????: середня температура повітря становила -2,13°С, а абсолютний мінімум ледь перетнув позначку -8°С.

А в лютому 2022 року наші вчені на станції зафіксували найвищу  температуру за всі роки спостережень: +12,7°С. Попередній рекорд був +11,7°С 1985-го.

У листопаді 2022 року на "Вернадському" був зареєстрований сніговий рекорд: висота снігу сягнула 345 см☃️ Це було майже на півметра більше, ніж попередній максимум (3 метри в грудні 2021-го).

Науковці вважають такий факт прямим наслідком потепління, через яке з поверхні океану випаровується більше вологи і, відповідно, випадає більше опадів, ніж було раніше. 

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool