“Cлужба порятунку “101” слухає”

Березень 05, 2009 | Стрічка | Переглядів: 2490 | Коментарі: 0

Почувши спокійний та впевнений жіночий голос: “служба порятунку “101” слухає”, розумієте, що ви не залишитесь сам на сам з проблемою, що є люди, які обов’язково допоможуть з її вирішенням. Диспетчер – це психолог і психотерапевт одночасно. За мить короткого спілкування з людиною, яка просить допомоги, потрібно встигнути і заспокоїти, адже бувають випадки, коли постраждалі телефонують в стані істерики, і отримати максимальний об’єм інформації про нещасний випадок, та головне – місце пoдії. Мабуть тому тут працюють одні жінки. Навряд представникам чоловічої статі вдалося б витримати таке психологічне напруження, та й навряд чи швидко знайшли б вони потрібні слова для спілкування. А причини для виклику служби “101”  бувають різні. Окрім звичних пожеж, можуть бути прохання допомогти відчинити залізні двері, прибрати дерево, яке впало в двір чи на будинок, врятувати кота, собаку, або навіть корову, які потрапили в біду. Часто питають як зателефонувати до аварійних служб, довідкової, міліції та “швидкої”, особливо зараз, після переходу на нові номери. Був кумедний випадок, коли чоловік заблудився на ... кукурудзяному полі і викликав по мобільному рятувальників. Добре, що зміг пояснити місцезнаходження клятого поля. Виїздила машина та за допомогою сирени допомогла невдасі вибратися, він просто пішов на звук сигналу. Диспетчерська служба вимагає від дівчат великої дисциплінованості, внутрішньої зібраності, зосередженості,  професіоналізму адже від цього, у більшості випадків, залежить людське життя. Як вони кажуть: “ мямлі у нас не працюють”. Важливим є миттєве реагування на виклик. Для успішного виконання своїх службових обов’язків диспетчери тримають в пам’яті масу важливої інформації: прізвища, номери телефонів, назви та місцезнаходження вулиць міста, населених пунктів області, тощо. Приймаючи тривожний дзвінок, вони весь час контролюють ситуацію: фіксують час прибуття на місце події, час локалізації та ліквідації аварії, час повернення рятувальників на місце дислокації. І тільки після цього зітхають з полегшенням та, якщо все добре, з почуттям виконаного обов’язку. Чергування проходить протягом доби, але ще день після нього в голові прокручуються всі події, які відбулися протягом зміни, аналізуються дії, відбувається певний самоконтроль. Як повідомляє «FotoInform», всвятковий день 8 березня  на бойовому посту в головному управлінні МНС в області працюватимуть диспетчери другої зміни: Смаглюк Ірина, Тищенко Валентина та Бойко Вікторія. Тож хочеться побажати нашим берегиням, а значить і всім нам спокійного, не затьмареного людським горем  та трагічними подіями чергування.

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool