«Українська Повстанська Армія. Історія нескорених» у Кіровограді.(фоторепортаж)

Березень 17, 2009 | Стрічка | Переглядів: 1634 | Коментарі: 0

На виставці демонструються фотографії й фотокопії документів, які протягом кількох десятиліть зберігалися в архівах Державного політичного управління та Народного комісаріату внутрішніх справ і є першоджерелом об'єктивної інформації про український визвольний рух середини XX століття. До експозиції увійшли понад півтисячі оригінальних фотографій, документи з радянських та німецьких архівних джерел, внутрішні документи Організації Українських Націоналістів і Української Повстанської Армії. Як своєрідний пересувний музей, виставка є інформаційною акцією. Неупередженість та об'єктивність представлених матеріалів допоможуть відвідувачам виставки зробити власні висновки про Українську Повстанську Армію, джерела її створення, історію розвитку, осіб, які її творили. Ознайомлення широких кіл громадськості з представленими архівними матеріалами сприятиме встановленню, поширенню і утвердженню історичної правди про минуле українського народу. Кіровоградщина — 19-й в Україні регіон, у якому демонструється дана виставка. Співробітники архівного підрозділу Управління СБУ в Кіровоградській області та Державного архіву Кіровоградської області також представили кілька вітрин та стендів, до експозиції яких увійшли архівні кримінальні справи, примірники пропагандистської підпільної літератури -статті, листівки й брошури підпільних друкарень ОУН та УПА, рукописні листівки й вірші. Як повідомляє  «FotoInform», виставка «Українська Повстанська Армія. Історія нескорених», триватиме з 17-го по 27 березня 2009 року з 10.00 до 17.00 у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею за адресою: м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 60.
По материалам Кировоградского областного художественного музея, фото Игоря ФИЛИПЕНКО

ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool